Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tresle se prometnice

Nadzorne kamere zabilježile trenutak snažnog potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenutak kada je snažan potres pogodio središnju Italiju, zabilježen je nadzornim kamerama razmještenima uz prometnice.

Talijani su objavili snimke nekoliko nadzornih kamera koje su zabilježile trenutak potresa na prometnicama. Na njima se vidi kako se trese tlo i kako se gase pojedina svjetla. Dva najteže pogođena gradića su Amatrice i Accumoli.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Potres u Italiji Zatreslo u noći Snažan potres probudio stanovnike centralne Italije: "Snažno podrhtavanje, ljudi su istrčali na ulice." Osjetili ga i Hrvati

Potres jačine 6,2 stupnja se dogodio u srijedu u 3.36 sati te je njemu živote izgubilo više od dvije stotine osoba. Najveći je to potres u Italiji od 20. svibnja 2012. kada je potres magnitude 6,0 između Modene i Ferrare odnio 25 ljudskih života.

Nakon glavnog udara u srijedu, uslijedilo je 150 slabijih potresa, a najjači je bio magnitude 5,5, po talijanskom seizmološkom institutu INGV.

Potres se osjetio u Bologni na sjeveru zemlje i Napulju na jugu, udaljenima više od 220 kilometara od epicentra. Osjetio se i u Rimu.

Podsjetimo, 6. travnja 2009. u potresu magnitude 6,3 u Aquili poginulo je više od 300 ljudi, nedaleko od mjesta najnovijeg potresa.

Najsmrtonosniji potres u Italiji od početka 20. stoljeća dogodio se 1908. kada je u Kalabriji i na Siciliji stradalo gotovo 80.000 ljudi.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene