Obilna kiša, ali i gust snijeg izazvali su probleme u Istočnom Tirolu u Austriji.

Galerija


Stanovnici istočnog alpskog područja upozoreni su na veliku vjerojatnost nestanka struje, telefonske linije već su u prekidu, a ne rade ni mobiteli.

Vezani članci Vuk napao psa Uznemirujuća snimka ledi krv u žilama: Vuk napao psa pred kućom, ubio ga i otkinuo s lanca Madrid okovan snijegom Madrid potpuno blokiran, stanovnici u šoku: Zatvorena zračna luka, ne voze vlakovi, ulice zatrpane snijegom....

Stanovnici su pozvani da redoviti čiste snijeg oko svojih kuća i prilaznih puteva, ali i da izbjegavaju boraviti u blizini stabala zbog opasnosti od urušavanja. I za ovo je područje najavljeno još oborina tijekom nedjelje.

Desetci tisuća u Francuskoj bez struje

Oko 145.000 ljudi u subotu je još uvijek bez struje u jugoistočnoj Francuskoj nakon prvih ovogodišnjih većih snježnih padalina, priopćila je tvrtka koja upravlja prijenosnom mrežom.

Nestankom električne energije pogođeni su departmani Drome, Isere, Rhone, Loire i Ardeche, priopćio je operater, dodajući kako timovi tehničara rade na obnovi opskrbe strujom.

Oluje su u četvrtak navečer pogodile istočnu i središnju Francusku i jedno vrijeme više od 330.000 domova je bilo bez električne energije.

U četvrtak navečer u departmanu Isere poginuo je 63-godišnji muškarac kada je na njega palo drvo dok je s kolnika nastojao ukloniti drugo palo drvo, izvijestila je javna radiotelevizija FranceInfo.

Nekoliko cesta je zatvoreno zbog snijega i leda, a škole su i dalje zatvorene u nekim oblastima. Željeznički promet je isto tako pogođen. (B.F.M./Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr