Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene porijeklom iz Irana, koje žive u egzilu u Europi, poslale su poruku režimu u svojoj domovini, na provokativan način.


U želji i nastojanju da se još više angažiraju u borbi protiv seksualne represije u Iranu, te su žene odlučile snimiti 'goli kalendar'. Pristale su obnažene stati pred kameru i prenijeti svoju poruku, prenosi RT.

Vezani članci Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni" Iran predstavio novi dron Iran predstavio spektakularni high-tech dron, tvrde da ima domet čak 2000 km. Pogledajte kako su ga nazvali

>> Odgođeno kamenovanje 'preljubnice' Iranke Ashtiani

'Moja golotinja znači 'ne' kamenovanju nasmrt', poručuju žene iz Irana, koje glasno prosvjeduju protiv 'društva nasilja, rasizma, seksizma, seksualnog uznemiravanja i licemjerja'.

Prema mišljenju analitičara, golotinja je moćno sredstvo prosvjeda u islamskom svijetu, gdje žene tradicionalno pokrivaju sve dijelove tijela osim očiju i ruku. Za primjer, u Iranu žena koju uhvate da nosi kratke hlače, može završiti četiri mjeseca u zatvoru.

S jučerašnjim Danom žena, u prodaju je krenuo navedeni kalendar, a video snimka koju prenosimo, služi kako bi se unaprijedila njegova prodaja u svijetu. Pogledajte.