Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabre i u toplesu

Snažna poruka Iranki: 'Moja golotinja znači 'NE' kamenovanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene porijeklom iz Irana, koje žive u egzilu u Europi, poslale su poruku režimu u svojoj domovini, na provokativan način.

U želji i nastojanju da se još više angažiraju u borbi protiv seksualne represije u Iranu, te su žene odlučile snimiti 'goli kalendar'. Pristale su obnažene stati pred kameru i prenijeti svoju poruku, prenosi RT.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Odgođeno kamenovanje 'preljubnice' Iranke Ashtiani

'Moja golotinja znači 'ne' kamenovanju nasmrt', poručuju žene iz Irana, koje glasno prosvjeduju protiv 'društva nasilja, rasizma, seksizma, seksualnog uznemiravanja i licemjerja'.

Prema mišljenju analitičara, golotinja je moćno sredstvo prosvjeda u islamskom svijetu, gdje žene tradicionalno pokrivaju sve dijelove tijela osim očiju i ruku. Za primjer, u Iranu žena koju uhvate da nosi kratke hlače, može završiti četiri mjeseca u zatvoru.

S jučerašnjim Danom žena, u prodaju je krenuo navedeni kalendar, a video snimka koju prenosimo, služi kako bi se unaprijedila njegova prodaja u svijetu. Pogledajte.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene