Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažan potres magnitude 6 stupnjeva prema Richteru stupnjeva pogodio je rano jutros Meksiko, istjeravši tisuće uspaničenih turista u Acapulcu na ulice i izazvavši nestanak struje sve do glavnoga grada.


Potres je pogodio državu Guerrero na obali Pacifika, a izvješća o žrtvama i materijalnoj šteti još nema. 

Vezani članci Nevenka Šušković Kako ide obnova nakon zagrebačkog potresa? "Čekamo i zovemo, na telefonu smo stalno i pitamo. Hodamo po institucijama. Nitko nema odgovora" Potres, ilustracija Potresi i u Dalmaciji te kod Pokupskog: "Dobro je zatreslo, čula se jaka i duga tutnjava", "Jako drmanje uz užasan zvuk"

U Acapulcu su iz hotela evakuirani turisti, mnogi u pidžamamama, a 20.000 kućanstava ostalo je bez struje. Stanovnici sjede po ulicama, a hitna pomoć pokušava spriječiti napade panike.

Struje je nestalo i u nekim dijelovima glavnoga grada Ciudad de Mexica, koji se još sjeća potresa magnitude 8,1 stupnjeva koji je 1985. godine odnio 10.000 ljudskih života.

Potres se dogodio nešto iza ponoći po lokalnom vremenu, s epicentrom 65 kilometara sjeverozapadno od Acapulca, najvećeg grada u državi Guerrero u kojem živi oko milijun ljudi. 

Tri sata poslije osjetio se još jedan potres magnitude 5,4 stupnja s epicentrom u blizini prvog udara.