Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažan podmorski potres jačine 7,1 Richtera zabilježen je u četvrtak sjeveroistočno od jednog honduraškog otoka i na snazi je upozorenje na mogućnost tsunamija za zemlje uzduž obale Karipskog mora.


Zasad nema izvješća o stradalima ili nastaloj šteti. Potres je zabilježen 64 kilometra sjeveroistočno od otoka Roatana na dubini od 10 kilometara. Upozorenje na mogući tsunami na snazi je u Hondurasu, Belizeu i Gvatemali, priopćio je Pacifički centar za upozoravanje na tsunami.

Vezani članci Nadica Sunek - 1 Čekali su 446 dana da krene obnova, a gospođi Nadici srušili su kuću u nekoliko sati: ''Emocije su još uvijek prisutne, ali osjećam veliko olakšanje'' Valovi uzrokovani potresom koji je pogodio Novi Zeland Razorni potres od 8,1 stupanj pogodio Novi Zeland - Uspješno provedena evakuacija, izgleda da se valovi smiruju: ''Čekamo signal da se vratimo kući''

U priopćenju se navodi da postoji mogućnost od lokalnog tsunamija koji bi mogao pogoditi obale udaljene najviše 100 kilometra od epicentra potresa. (Hina)