Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažan potres magnitude 5,9 po Richteru pogodio je u noći na utorak sjeverni Malavi blizu granice s Tanzanijom, ali zasad nema informacija o eventualnim žrtvama ni materijalnoj šteti.


Epicentar potresa bio je na dubini od samo 10 kilometara, 175 kilometara sjeverno od grada Mzuzua, priopćio je Američki geološki institut, a prenijela je agencija Reuters. Ovo je zadnji u nizu potresa koji su od nedjelje navečer pogodili uranijem bogat okrug Karongu, čija je snaga bila između 5,1 i 5,8 stupnjeva po Richteru. U tim potresima je ozlijeđeno šest osoba, među kojima dvije teže, a više kuća je srušeno.

Vezani članci Potresi na karti u Seizmološkoj službi U posljednjih mjesec dana tresli smo se čak 364 puta: Seizmolog komentirao novu seriju potresa u Jadranu Privremeni smještaj obitelji Kusuran - 1 Mama Cvijeta ima samo jednu želju, a svojoj je djeci uzor i heroj: ''Kad sam bila mala, nisam ni znala da je ona slijepa osoba... Sve me naučila''

Direktor nacionalnog instituta za geološka ispitivanja Leonard Kalindekafe u ponedjeljak je priopćio je da je ta ustanova zabilježila 12 potresa.

U potresu jakosti 6,6 stupnjeva, koji je isto područje pogodio 1989. godine poginulo je devet a ozlijeđeno je 100 osoba, dok ih je 50.000 ostalo bez doma, podsjetio je Reuters. (Hina)