Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potres se osjetio u nizu gradova, od Izmira pa sve do Atene u Grčkoj, javljaju iz Europske službe za praćenje potresa (EMSC).


Zapadnu obalu Turske pogodio je snažan potres, magnitude 6,0, na dubini od 10 kilometara.

Vezani članci Tomislav Tomašević i Damir Vanđelić Tomašević o uhićenjima: ''Ako je netko koristio svoj javni položaj, za mene je to jednako ratnom profiterstvu. Ne znam ništa gore od toga'' Rušenje prve kuće koja je stradala u potresu - 4 Borba sa (sporom) obnovom: "Nemam što očekivati jer znam da je to prazan hod. Razočarani smo. Pustili su nas kao na otoku"

Potres se osjetio turskim pokrajinama Istanbul, Bursa, Canakkale i Izmir, pa sve do Atene u Grčkoj, javljaju iz Europske službe za praćenje potresa (EMSC).

Turska Agencija za katastrofe (AFAD) je objavila kako je magnituda potresa bila 6,3 s epicentrom u regiji Karaburun u Izmiru, 11 kilometara južno od Plomarija u Grčkoj.

AFAD je izvijestio i da je nakon potresa uslijedilo najmanje 16 naknadnih podrhtavanja, magnitude 4,0, 4,5 i 4,9.

Iako nema podataka o žrtvama ili nekoj većoj šteti, no turske vlasti će iz predostrožnosti u pogođeno područje poslati 240 šatora.

Potres je pogodio i istočni dio Egejskog mora u blizini otoka Samos i Lesbos, izvijestio je Grčki geodinamički institut. Strukturna oštećenja zabilježena su u Plomariju na otoku Lesbos.