Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duboko u Sahari

Snage libijske prijelazne vlade zauzele dio Sabe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci libijske prijelazne vlade oteli su od snaga lojalnih Moameru Gadafiju aerodrom i tvrđavu u Sabi, duboko u Sahari, objavio je u ponedjeljak glasnogovornik vlade.

Ahmed Bani, vojni glasnogovornik za Nacionalno prijelazno vijeće rekao je na konferenciji za novinare u Tripoliju da su vladine snage zauzele ta područja u ponedjeljak rano poslijepodne. 'Naše su snage ondje na aerodromu i u dvorcu. Naša se zastava ondje vijori', rekao je.

Saba je najveće naselje u libijskome dijelu Sahare i tradicionalno uporište Gadafijeva plemena. U tome je gradu mladi Gadafi pohađao srednju školu. Saba nadzire glavnu cestu na jug prema susjednome Nigeru, a njome se služe pripadnici Gadafijeve svite u bijegu pred snagama NTC-a.

Glasnogovornik prijelazne vlade još je opovrgnuo tvrdnju Gadafijeva glasnogovornika da su u borbama za grad Bani Valid njegove snage zarobile britanske i francuske državljane. 'Nema britanskih ni francuskih zarobljenika' u tome gradu, rekao je Bani. (Hina)

Pročitajte i ovo Humanitarna kriza u Libiji - 1 pokapaju se tijela u masovne grobnice Tuga i očaj na sjeveru Libije: Razoreni gradovi, masovne grobnice i strah od kolere Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene