Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borci libijske prijelazne vlade oteli su od snaga lojalnih Moameru Gadafiju aerodrom i tvrđavu u Sabi, duboko u Sahari, objavio je u ponedjeljak glasnogovornik vlade.


Ahmed Bani, vojni glasnogovornik za Nacionalno prijelazno vijeće rekao je na konferenciji za novinare u Tripoliju da su vladine snage zauzele ta područja u ponedjeljak rano poslijepodne. 'Naše su snage ondje na aerodromu i u dvorcu. Naša se zastava ondje vijori', rekao je.

Saba je najveće naselje u libijskome dijelu Sahare i tradicionalno uporište Gadafijeva plemena. U tome je gradu mladi Gadafi pohađao srednju školu. Saba nadzire glavnu cestu na jug prema susjednome Nigeru, a njome se služe pripadnici Gadafijeve svite u bijegu pred snagama NTC-a.

Glasnogovornik prijelazne vlade još je opovrgnuo tvrdnju Gadafijeva glasnogovornika da su u borbama za grad Bani Valid njegove snage zarobile britanske i francuske državljane. 'Nema britanskih ni francuskih zarobljenika' u tome gradu, rekao je Bani. (Hina)

Vezani članci Josip Bozanić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Hrvatski antifašisti optužuju kardinala Bozanića: "Falsificira povijesne činjenice i brani ustaške zločine" Napad u Libiji (Izvor: Al Jazeera) Militantna skupina odana Khalifi Haftaru nastavila s napadima. U novom zračnom napadu ubijeno 43 ljudi