Berrin T i Christian L na izricanju presude, 7. 8. 2018. (Foto: AFP)
Berrin T i Christian L na izricanju presude, 7. 8. 2018. (Foto: AFP)

Njemica je osuđena na 12,5 godina zatvora nakon što je sa svojim partnerom preko interneta svojeg sina prodavala zlostavljačima. Ovaj slučaj zgrozio je Njemačku te u središte pozornosti doveo pitanja o učinkovitosti službi za zaštitu djece.


Njemica stara 48 godina i njezin 39-godišnji partner, koji je već bio osuđen za pedofiliju, osuđeni su za prisiljavanje na prostituciju, silovanje, seksualno i fizičko zlostavljanje, ponižavanje i ropstvo.

Vezani članci Kardinal George Pell (Foto: AFP) Treći čovjek Vatikana ostaje u zatvoru najmanje tri godine: Odbijena žalba na presudu za pedofiliju Akcija je bila u Njemačkoj, Hrvatskoj i Litvi (Foto: DPA/PIXSELL) Velika akcija u kojoj je sudjelovala i hrvatska policija: Blokirana web-stranica za preprodaju droge i eksploziva

Njezin partner osuđen je na 12, a ona na 12,5 godina. Također, šest drugih muškaraca, koji su paru plaćali za zlostavljanje dječaka, dobili su zatvorske kazne od osam do 10 godina.

Zlostavljanje danas 10-godišnjeg dječaka trajalo je dvije godine, izvještava The Guardian. Njegova mu je majka prijetila da će ga dati na posvajanje ako ikome prijavi zlostavljanje.

Par, identificiran samo kao Berrin T. i Christian L., priznao je sudu da su dječaka prodavali brojnim muškarcima te da su ga i sami zlostavljali. Tijekom suđenja puštani su videi zlostavljanja koji su na internetu prodavani za velike svote novca.

Sudac Stefan Bürgelin rekao je da je dječakova majka na zlostavljanje prvotno bila motivirana kako ju njezin partner Christian L. ne bi ostavio. Kasnije su motivi postali financijske prirode.

Šokantni detalji slučaja rezultirali su pozivima da se preispita njemački sustav zaštite djece. Mnogi se pitaju zašto niti jedan socijalni radnik nije primijetio zlostavljanje te zašto je uopće dopušteno da maloljetnik živi pod istim krovom s osuđenim pedofilom.

Wilhelm Rörig, vladin izaslanik za zlostavljanje maloljetnike, rekao je da je dugotrajno zlostavljanje u tom slučaju nije zaustavljeno zbog niza birokratskih neuspjeha. Dodao je da je ovaj slučaj istaknuo mane obiteljskih sudova te je pozvao na veće financiranje službi za mlade.