Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski ministar prometa Patrick Vlačič zanijekao je u četvrtak vijesti objavljene u medijima da je Slovenija na sastanku s predstavnicima Europske komisije pristala da će u drugoj polovici ove godine uvesti turističke vinjete po cijeni od pet eura.


Vlačič je na konferenciji za novinare nakon redovite sjednice vlade na novinarski upit o vinjetama i sastanku, koji je u početku tjedna održan u Bruxellesu između predstavnika povjerenika za transport u Europskoj komisiji i članova slovenske stručne skupine koja vladi treba predložiti izmjene u sustavu naplate cestarina, rekao da nije predložena odluka o kraćim vinjetama. Najavio je i da će vlada o opširnu materijalu stručne skupine o izmjenama u sadašnjoj uredbi o vinjetama raspravljati za dva tjedna.

Vezani članci Zastupnici Mosta u Sabor su stigli s maskama koje nose inicijale ministra Ćorića - 1 ''Samobrending'' u Saboru postao trend: Mostovi zastupnici na sjednici nosili (tć) maskice Veliki ekonomski gubitak, ilustracija Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana''

Europska je komisija započela postupak protiv Slovenije zbog sustava naplate cestarine. Po ocjeni EK-a taj sustav obespravljuje vozače u provozu koji, kao i Slovenci, moraju kupiti polugodišnju vinjetu za 35 eura ili godišnju za 55 eura, bez obzira na dužinu i vrijeme vožnje kroz Sloveniju. Jer, u Sloveniji ne postoje jeftinije provozne vinjete, kao u Austriji i drugim zemljama koje cestarinu naplaćuju vinjetama.