Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od poplava

Sloveniji prijete poplave, situacija se prati i u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska je agencija za zaštitu okoliša zbog obilnih padalina za ponedjeljak proglasila najveću opasnost od poplava i bujica u zapadnom dijelu države.

Hidrolog Janez Polajnar, iz državne agencije za okoliš, je za 24ur rekao kako se, zbog obilnih padalina, očekuje nagli porast vodostaja rijeka i potoka. Sukladno tome, očekuju se poplave uz rijeku Vipavu za koju se vjeruje da će poplaviti cijelim tokom. Poplave se očekuju i uz tokove rijeka Kupe i Reke, dok će vodostaji rasti i u ostatku Slovenije.

>> Jake padaline u Sloveniji, visoki vodostaji u Hrvatskoj

Uobičajen vodostaj se očekuje samo na krajnjem sjeveroistoku, dok poplave, u nešto manjem obimu, prijete i središnjem dijelu Slovenije. Za većinu zemlje proglašen je drugi stupanj opasnosti od poplava.

Iz Hrvatskih voda su nam potvrdili da se očekuje vodeni val iz Slovenije koji će zasigurno utjecati i na vodostaje u Hrvatskoj. Istaknuli su i kako prate situaciju u Sloveniji te da su spremni poduzeti mjere ako i kod nas dođe do poplava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene