Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko odrona tla i nestanak struje

Slovenija: Stanje i dalje kritično, evakuacije u tijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško stanje zbog poplava nastavlja se u Sloveniji. Preko noći rasli su vodostaji svih rijeka, no počeli su opadati u jutarnjim satima. Stanje je kritično na području Krškog i Brežica. Zbog obilnih padalina došlo je do urušavanja tla na nekoliko područja.

Sava je u Sloveniji preplavila Krško polje, a izlijeva se i Krka. Na terenu se nalazi 300 vatrogasaca. U Naselju Pesje evakuirani su stanovnici. Pogibaju i mnoge životinje, koje se ili utope ili otrče na autocestu, na kojoj izazivaju kaos. Preko 50 osoba evakuirano je u području uz rijeke Rižana i Dragonja. Nekoliko ozlijeđenih osoba prevezeno je u bolnicu.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Specijalci svladali muškarca u Ljubljani - 2 nasrnuo na njih VIDEO/FOTO Policija otkrila detalje drame u centru Ljubljane: Mladi muškarac već je sudjelovao u sličnom incidentu 2020.

Iako su padaline prestale, Sava i dalje raste, pa se u slovenskom Litiju bore s mogućim popuštanjem nasipa. Najkritičnije je na području gdje se spajaju Sava i Krka, gdje je voda poplavila Malence i Krško vas. Stanje se pogoršava iz minute u minutu u Kostanjevici na Krki, piše 24ur. Stanje se stabiliziralo na području Celja, a kiša polako prestaje i na mariborskom području.

Najavljeno smirivanje situacije

Na zapadu Slovenije prestalo je kišiti, dok bi se u drugim dijelovima zemlje to trebalo dogoditi tijekom dana. U Ljubljani se stanje počelo popravljati, piše 24ur. Na terenu se nalaze vatrogasci, koji bi uskoro trebali početi ispumpavati vodu, a aktiviran je i logistički centar. Dio glavnog grada ostao je bez struje, jer su poplavljene transformatorske postaje, a tijekom današnjeg dana stanje bi se moglo i pogoršati.

Područje Primorskog pogodila pak je bura, koja bi na trenutke mogla doseći i brzinu od 130 km/h. Na području Kopra, Izole i Pirane došlo je do urušavanja terena, a poplavljene su i sve prometnice. Pošto Krka u Podbočju još uvijek raste, očekuje se da će to šire područje biti poplavljeno tijekom današnjeg dana.

>> VIDEO: Sava i dalje raste, nedostaje 30 cm do alarmantnih 7 metara vodostaja

Zagorje ob Savi potpuno je poplavljeno, građani su ostali bez pitke vode, a neki su bili prisiljeni i napustiti svoje domove. Općina Laško je odsječena od svijeta, jer su sve prometnice pod vodom. U Ajševici pak se izlila veća količina nafte iz kućne cisterne i to zbog pritiska vode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene