Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarao s nezadovoljnim radnikom

Slovenija: Novinara istukao direktor uspješne tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko novinarsko društvo pozvalo je policiju da 'shvati ozbiljno' napad na novinara kojega je istukao direktor i vlasnik jednog uspješnog poduzeća jer je razgovarao s njegovim nezadovoljnim radnicima.

Novinara sindikalnog glasila 'Delavska enotnost' Mirsada Begića u četvrtak je u Trebnju blizu Ljubljane napao i ozlijedio mu oko direktor i vlasnik tvornice koji je zadnjih godina dobio više nagrada kao uspješan poduzetnik. Policija je priopćila da direktora zbog izgreda neće goniti po službenoj dužnosti jer su ozljede lakše. Pregledi u bolnici pokazali su, međutim, sumnju da je Begić teže ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Novinarsko društvo i njihov sindikat zahtijevali su od policije da slučaj temeljito istraži i da ga ne smatra običnim izgredom, a sindikati tvrde kako je riječ o pojavi koja odražava stanje u društvu, ali i odnos poslodavaca prema zaposlenicima.

Sindikat je već više puta prijavljivao toga direktora zbog kršenja zakona o sigurnosti na radu i zakona o radnim odnosima. Izravan povod za napad, tvrdi slovensko novinarsko društvo, jest razgovor novinara s radnicima pred tvornicom o odbijanju direktora da dopusti učlanjenje svojih radnika u sindikat.

Fizički napadi na novinare u Sloveniji razmjerno su rijetki, a najteži se dogodio prije deset godina kad je u napadu, za koji se sumnjalo da je izazvan njegovim kritičkim pisanjem o privatizaciji, gotovo ubijen Miro Petek, novinar lokalnog lista na sjevernu Slovenije. Petek je sada zastupnik u parlamentu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene