Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicijska vlada koju vodi slovenski premijer Borut Pahor je neuspješna, ocijenilo je 53 posto ispitanika u redovitoj mjesečnoj anketi koju za ljubljanski dnevni list ‘Dnevnik’ i televizijsku postaju POP-TV provodi agencija Ninamedia.


Ispitivanje provedeno krajem prošlog tjedna pokazuje da 53 posto ispitanika vladu smatra neuspješnom, što je jednak postotak kao i prošlog mjeseca, dok je postotak onih koji je smatraju uspješnom smanjen u odnosu na srpanj i sada iznosi 37 posto. Najnegativnije ocjene vlada dobiva u svojim naporima da suzbije recesiju i krizu, te nezaposlenost, a najviše onih koji je smatraju uspješnom navodi da održava dobru socijalnu i zdravstvenu politiku i da se pokušava boriti protiv gospodarskog kriminala.

Vezani članci Slika nije dostupna Pahor će strankama predložiti bitne dopune na Rehnov prijedlog Slika nije dostupna 'Krizu smo dočekali nespremni, ali činimo sve da je prevladamo'

Kao i prošlog mjeseca, na listi najpopularnijih stranaka u anketi vodi Slovenska demokratska stranka bivšeg premijera Janeza Janše, a Socijalni demokrati sadašnjeg premijera Boruta Pahora na drugom su mjestu. No, 44 posto ispitanika navelo je da ne vjeruje da bi se uspješnost vlade popravila i da dođe do promjena, odnosno smjene na čelu vlade. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju