Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicijska vlada koju vodi slovenski premijer Borut Pahor je neuspješna, ocijenilo je 53 posto ispitanika u redovitoj mjesečnoj anketi koju za ljubljanski dnevni list ‘Dnevnik’ i televizijsku postaju POP-TV provodi agencija Ninamedia.


Ispitivanje provedeno krajem prošlog tjedna pokazuje da 53 posto ispitanika vladu smatra neuspješnom, što je jednak postotak kao i prošlog mjeseca, dok je postotak onih koji je smatraju uspješnom smanjen u odnosu na srpanj i sada iznosi 37 posto. Najnegativnije ocjene vlada dobiva u svojim naporima da suzbije recesiju i krizu, te nezaposlenost, a najviše onih koji je smatraju uspješnom navodi da održava dobru socijalnu i zdravstvenu politiku i da se pokušava boriti protiv gospodarskog kriminala.

Vezani članci Cjepljenje, ilustracija Unatoč prosvjedima, slovenska vlada donijela odluku: Zaposleni u državnim službama moraju imati potvrdu o cijepljenju Kaos u Sloveniji VIDEO Kaos u Sloveniji: Protivnici epidemioloških mjera bacali baklje na Parlament, policija ih rastjerala suzavcem i vodenim topom

Kao i prošlog mjeseca, na listi najpopularnijih stranaka u anketi vodi Slovenska demokratska stranka bivšeg premijera Janeza Janše, a Socijalni demokrati sadašnjeg premijera Boruta Pahora na drugom su mjestu. No, 44 posto ispitanika navelo je da ne vjeruje da bi se uspješnost vlade popravila i da dođe do promjena, odnosno smjene na čelu vlade. (Hina)