Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Led će prekriti Kanadu i sjevernu Euroaziju.


Slobodan B. Marković, profesor na PMF-u u Novom Sadu i najmlađi član SANU-a, tvrdi da će Zemlju sigurno pogoditi novo ledeno doba. Pobornik je teorije o astronomskim uzrocima pojave ledenog doba.

'Lekcije iz paleoklime nas uče da s rezervom prihvatimo stavove agresivnih pobornika paradigme globalnog zagrijavanja našeg planeta. Pored ovakvog homocentričnog pristupa u najmanju ruku treba uvažavati heliocentrična stajališta, koja u centar zbivanja stavljaju odnose između Zemlje i Sunca. U budućnosti ćemo sigurno ući u novo ledeno doba kada će led prekriti čitavu Kanadu i sjevernu Euroaziju', kazao je Marković za Blic.

Dodao je kako je prostor Srbije, koji se nalazi između velikih planinskih lanaca, biti kao i u prošlom ledenom dobu jedno od najugodnijih utočišta za život.

Vezani članci Slika nije dostupna ZAGONETKA STARA 15.000 GODINA Otkriveno nepoznato poglavlje ljudske povijesti Slika nije dostupna NIJE KAKO ZVUČI Kako smo uspjeli 'odgoditi' novo ledeno doba za 100.000 godina?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju