Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna turistička tvrtka iz Istanbula ponudila je Turkinjama novu vrstu turističkog obilaska Sarajeva, nudeći im uz razgledavanje glavnog grada Bosne i Hercegovine i pobačaj.


Po cijeni od 600 američkih dolara, agencija 'Barracuda Tour Company' od prije dva tjedna zainteresiranima nudi četiri dana boravka, tri noćenja i pobačaj u jednoj privatnoj sarajevskoj klinici, prenose u srijedu banjalučke 'Nezavisne novine'.

Cem Polatoglu, vlasnik agencije, potvrdio je kako se u proteklih petnaet dana 16 pacijentica odlučilo na takav aranžman u BiH, a ta je zemlja tek jedna od destinacija u kojoj se nudi ovakav paket-aranžman.

'Kad je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje', kazao je Polatoglu konstatirajući kako turistički operateri tek koriste pogodnosti što ih nudi postojeće tržište.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

>> Zamislite da vam liječnik napravi OVO...

Uz BiH 'Barracuda Tour Company' svojim klijenticama nudi turističko razgledavanje uz uključeni pobačaj i na Cipru te na Krimu i u Velikoj Britaniji gdje je aranžman i najskuplji i staje više od tisuću i 800 dolara. Na Krimu se pak sve da završiti za 370 dolara.

Kako bi obavile pobačaj u nekoj od ovih država, klinike s kojima turistička agencija ima ugovoreni aranžman ne traže nikakvu posebnu dokumentaciju osim nalaza liječnika iz Turske.

Pobačaj u Turskoj nije protuzakonit, iako je i o tome već otvorena rasprava u toj zemlji. Motiv koji mlade Turkinje navodi da pobačaj ipak obave u inozemstvu uglavnom je vezan za okruženje i u kojemu žive i društvene stereotipe s kojima su suočene. 'One odlaze pobaciti izvan zemlje jer ne žele da ih osuđuje obitelj ili prijatelji', pojasnio je Polatoglu.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.