Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poludjeli

Zamislite da vam liječnik napravi OVO...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi žele vjerovati da su liječnici kojima povjeravaju svoj život zdravi i razumni. Nažalost, nije uvijek baš tako.

Portal Cracked.com donosi pet najpoznatijih primjera kada liječnici očito nisu baš bili baš pri zdravoj pameti...

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija

5. Urezao inicijale u pacijenticu

Teško je i zamisliti da će 'prolupati' baš osoba koja drži skalpel u ruci i obavlja operaciju. Ili da će se nakon uspješno obavljene operacije potpisati na pacijenta, kao što se sportaši npr. potpisuju na loptu ili neki drugi rekvizit. No, i to se događa.

Dr. Allan Zarkin očito je bio vrlo zadovoljan carskim rezom koji je obavio da ga je odlučio 'označiti', pa je urezao ne baš male inicijale AZ na trbuh pacijentice Liane Gedz. Pacijentica je tužila dr. Zarkina i bolnicu i tražila 5,5 milijuna dolara odštete.

>> Snimili perverznog liječnika kako zlostavlja pacijenticu

Liječnik se na sudu branio da ima degenerativnu bolest mozga, tzv. Pickovu bolest. Na kraju je otpušten iz bolnice Beth Israel u kojoj je radio, država je bolnicu kaznila s 14.000 dolara, a uslijedile su i masovne tužbe pacijenata.

Iako bi čovjek pomislio kako je dr. Zarkin nakon ovoga otišao u mirovinu, to se nije dogodilo. Već nekoliko mjeseci kasnije dobio je posao u jednoj drugoj klinici za ženske bolesti i porode.

4. Krala anestezije pacijentima

Zamislite da ste na operacijskom stolu, čekate operaciju uklanjanja bubrežnih kamenaca. Sestra dolazi s injekcijom u kojoj se nalazi vaš anestetik i uštrcava ga u SVOJU ruku umjesto u vašu.

Upravo to se dogodilo Larryju Kingu (ne radio i TV voditelju). Medicinska sestra Sarah May Casareto, koja je taj dan radila, bila je ovisnica o opijatima. Kada je vidjela tu injekciju, očito se nije mogla suzdržati. Sebi je ubrizgala dvije trećine sadžaja injekcije, a pacijentu tek jednu trećinu što je, najblaže rečeno, bilo nedovoljno za podnijeti operaciju vađenja bubrežnih kamenaca. 

Najgore od svega je to što drugo liječnićko osoblje nije zbrojilo dva i dva kada je King počeo vrištati da osjeti kako nož ulazi u njegove bubrege, dok je Casareto za to vrijeme u jednom momentu čak i zaspala. Tijekom agonije, 'hrabrila' ga je riječima 'da se ponaša kao muškarac' ili 'da ode na svoje sretno mjesto'.

S vremenom, netko je ipak uspio povezati misteriozno nestajanje anestetika s medicinskom sestrom. Točnije, nakon što je King otišao na policiju i prijavio slučaj, Casareto je uhićena.

3. Za vrijeme operacije otišao u - banku!

Iako gotovo svatko ima neki dan kad s posla 'zbriše' da bi obavio neki privatan posao. Čini se kako ni kirurzi po tom pitanju nisu ništa drugačiji od ljudi u drugim profesijama.

Npr., ako imaju problema s novcem. Na poslu brinu što će biti sa svim onim čekovima koje su ispisali, a koji bi mogli doći na naplatu prije nego im na račun sjedne plaća. Dr. David Arndt je pred sobom na stolu imao s 'otvorenim leđima' koji je podvrgnut komplicirane operacije kralježnice. Kako to ponekad zna potrajati i cijeli dan, tko će primijetiti da liječnika nema pola sata? To je valjda mislio dr. Arndt kada je otišao unovčiti ček od plaće u banku za vrijeme trajanja operacije.

Pacijent Charles Algeri je bio taj koji je ležao na stolu dr. Arndta dok je ovaj nekoliko puta sestrama govorio neka doznaju je li mu stigao ček s plaćom. Kada je drugi kirurg, dr. Leo Troy, svratio da vidi kako ide operacija, dr. Arndt ga je zamolio 'da pripazi na pacijenta 5 minuta'. Nakon toga je izjurio iz bolnice, sjeo u automobil i odvezao se u banku.

Nekoliko minuta pretvorilo se u pola sat i pacijent, koji je sve doznao nakon operacije, tužio je kirurga koji ga je ostavio otvorenog na stolu za nesavjesno obavljanje dužnosti.

2. Napao ljubavnicu štrcaljkom za pobačaj

Dr. Stephen Pack je imao problem. Sestra s kojom je imao aferu je ostala u drugom stanju, a kako je Pack bio već oženjen nije želio to dijete. Odlučio se za drugo rješenje. 

Postoje lijekovi koji mogu inducirati pobačaj, a koji se u maternicu unose uz pomoć štrcaljke. Dr. Pack se sakrio u mračnom dijelu parkirališta sa štrcaljkom i čekao da prođe sestra Joy Schepis. Tada je iskočio iz sjene  vičući: 'Napravit ću ti pobačaj' i počeo je bosti.

Kada nije uspio njegov 'brilijantan' plan pobjegao je s parkirališta Medicinskog centra Montefiore i odvezao se u obližnju bolnicu North Central Bronx. Tako je, kao i svaki odgovoran liječnik, bacio praznu štrcaljku u kontejner s medicinskim otpadom.

Dobra vijest je da se djetetu nije ništa dogodilo, a Pack je dobio dvije godine zatvora i morao je odraditi 100 sati terapije.

1. Djevojci poklonio šaku s - trupla!

Iako smo vjerojatno svi u ime ljubavi učinili što zbog čega nam je poslije bilo neugodno. No, dr. Ahmed Rashed je, dok je bio student na madicinskom fakultetu, otišao 'korak dalje'.

Zločin je otkriven nakon što je policija upala u dom egzotične plesačice Linde Kay i to zbog posve druge stvari. Tada su otkrili odrezanu šaku u staklenci na njezinom toaletnom stoliću.

Dr. Rashed, koji tada još nije bio doktor, upoznao je Kay dok je studirao i dok se ona skidala za novac. Rekao joj je kako bi sve učinio za spoj s njom, a ona je očito zatražila dokaz. 

Šaku, koja je trebala biti kremirana zajedno s 'vlasnikom', odrezao je s tijela na odjelu patologije na sveučilištu. Rashed je u svoju obranu tvrdio kako nije znao da je to što čini ilegalno. Poklonio ju je Kay, koja ju je u staklenci čuvala pune četiri godine, prije nego ju je pronašla policija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene