Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal s krivotvorenim maslinovim uljem u Italiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanske vlasti u Bariju izdale su 39 naloga za uhićenje zbog skandala s krivotvorenim maslinovim uljem. Policija je uhitila 25 osoba, a 14 ih je stavljeno u kućni pritvor.

Svi se oni sumnjiče da su miješali suncokretovo ulje najniže kakvoće s drugim sastojcima i nakon toga ga prodavali kao čisto maslinovo ulje.

Pročitajte i ovo Humanitarna pomoć - 4 Zemlje suspendirale pomoć Skandal trese UN: Zaposlenici Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama pomagali militantima Hamas Slika nije dostupna Okusi mjesta u kojem ljetuju Turisti obožavaju hrvatske delicije

Zaplijenjeno je 25.000 litara ulja, a zatvoreno je sedam poduzeća na jugu Italije zbog sumnje da su umiješana u skandal.

Osumnjičeni su uhićeni u raznim dijelovima Italije.

Krivotvoreno ulje uglavnom je prodavano u SAD i Njemačku, a istraga je pokrenuta u listopadu 2006. na temelju nekoliko prijava talijanskih potrošača.

'Nakon skandala s dioksinom u mozzarelli te s krivotvorenim vinom, ovo je dodatni udarac za talijansku prehrambenu industriju', komentirao je glasnogovornik talijanske udruge za zaštitu potrošača Codacon.

Udruga poljoprivrednih proizvođača Coldiretti pohvalila je akciju istražitelja i zatražila još snažnije djelovanje protiv krivotvoritelja koji štete ugledu talijanskih proizvoda.

Coldireti je priopćio da je u 2007. uvod maslinova ulja iz Španjolske, Tunisa i Grčke porastao za 12 posto u odnosu na godinu ranije. Udruga strahuje da se jeftino maslinovo ulje iz inozemstva prodaje kao prvoklasno talijansko ulje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene