Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Potpuno uništenje''

Sjeverna Koreja: ''Neizbježno je da pogodimo američko tlo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijetnje američkog predsjednika Donalda Trumpa potpunim uništenjem Sjeverne Koreje dodatno su učinile neizbježnim napad raketama Pjongjanga na američko kopno, zaprijetio je u subotu u govoru pred Općom skupštinom UN-a sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong Ho.

Trumpove uvrede "nepovratna su pogreška zbog koje je postalo neizbježno" da sjevernokorejske rakete pogode američko tlo, rekao je Ri.

Pročitajte i ovo Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina Ilustracija Nema ozlijeđenih Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete

Osuđujući izjave američkog predsjednika, nazvao ga je "poremećenom osobom i megalomanom" koji je u današanje doba "jedna od najvećih prijetnji miru".

Agencija France presse prenosi da je Ri rekao da je njegova zemlja samo nekoliko koraka udaljena od toga da postane nuklearna sila, te naglasio da Pjongjang neće ustuknuti niti promijeniti svoje stajalište zbog sankcija "neprijateljskih snaga".

Posljednjih dana američki i sjevernokorejski predsjednik vode ne baš diplomatsku komunikaciju, koju je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov usporedio s borbom djece u vrtiću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene