Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdali priopćenje

Sjeverna Koreja uoči povijesnog summita u Singapuru: ''Vremena su se promijenila''

Kim Jong Un (Foto: AFP)
Kim Jong Un (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un razgovarat će s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Singapuru o trajnom mehanizmu očuvanja mira na Korejskom poluotoku, objavila je u ponedjeljak Sjeverna Koreja.

Dvojica čelnika već su doputovala u Singapur, a sastat će se u utorak na otoku Sentosi.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Sjevernokorejski čelnik naglasio je da su "oči cijelog svijeta uprte" u njih, a američki predsjednik da ima dobar predosjećaj u vezi sa sastankom, navodi BBC.

SAD želi da se Sjeverna Koreja odrekne nuklearnog oružja, no još nije jasno što bi Pjongjang mogao tražiti zauzvrat.

U priopćenju koje je u ponedjeljak objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodi se da će dvojica čelnika razgovarati o "trajnom i čvrstom mehanizmu očuvanja mira na Korejskom poluotoku", "denuklearizaciji" poluotoka i ostalim pitanjima od interesa za dvije strane.

Vremena su se promijenila, dodaje se u priopćenju.

Sjevernokorejski državni list Rodong Sinmun naznačio je u uvodniku da će Pjongjang nastojati poboljšati odnose sa Sjedinjenim Državama, prenosi BBC.

"Čak i ako je neka zemlja s nama u prošlosti imala neprijateljske odnose, naš je stav da ako poštuje našu autonomiju, (...) težit ćemo normalizaciji kroz dijalog", stoji u uvodniku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene