Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ona je TV voditeljica koju se traži u Sjevernoj Koreji, kad su u pitanju nuklearni pokusi, lansiranja raketa i upozorenja na svo zlo sa Zapada.


Ri Chun-Hee radi za sjevernokorejsku državnu televiziju već više od 40 godina i najpoznatija je žena u toj zemlji. Zanimljivo je da nitko zapravo ne zna koliko Chun-Hee ima godina, ali se pretpostavlja da je zakoračila u sedmo desetljeće života.

Vezani članci Demonstracija vojne snage VIDEO Za Velikog vođu tijelima lome lance, leže na krhotinama stakla i razbijaju betonske blokove: "Željeznim šakama štite mir" Slika nije dostupna Pogledajte kako je sjevernokorejska voditeljica objavila vijest o lansiranju rakete

Niti najnovije testiranje nuklearne bombe u Sjevernoj Koreji nije prošlo bez da ga Chun-Hee prenese svojim sunarodnjacima, ali i svijetu. Ono po čemu je poznata, jest stil kojim to radi, koji se uredno sastoji uglavnom od vikanja i tek pokoje emocije.

Vijest o uspješnom testiranju nuklearne bombe, prenijela je sa smiješkom na licu čitavo vrijeme, uz naravno neizostavnu dramu i viku, s kojom se u svijetu i proslavila. Kad je ona dobro raspoložena u prenošenju vijesti iz njezine zemlje, svijet obično ima razloga za brigu.

Njezini, vjerojatno najtužniji voditeljski trenuci, zasigurno su bili kad je morala prenijeti vijest o smrti prethodnih sjevernokorejskih diktatora, Kim Il-Sunga i Kim Jong-Ila.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju