Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za obranu

Ne odustaju: Sjeverna Koreja najavila daljnje jačanje nuklearnih kapaciteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja objavila je da će dodatno ojačati nuklearnu obrambenu sposobnost "u smislu kvalitete i kvantitete", odluka je kongresa Radničke partije.

Kako je objavila novinska agencija KCNA odluka je usvojena u nedjelju nakon analize rada Centralnog komiteta stranke na trodnevnom kongresu.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

Radi se o prvom kongresu održanom u posljednjih 36 godina a južnokorejska vlada i stručnjaci smatraju da ga je vođa Kim Jong-un iskoristio za jačanje svoje vlasti. Kim je posto sjevernokorejski vođa nakon smrti svog oca 2011.

Kongres je također usvojio odluku da se odriče korištenja nuklearnog oružja osim u slučaju da je ugrožen suverenitet zemlje od strane drugih koji posjeduju nuklearno oružje, rekao je Kim u svom govoru u subotu.

Sjeverna Koreja našla se pod sankcijama UN-a u ožujku, nakon četvrtog nuklearnog testiranja izvršenog u siječnju te lansiranja dalekometne rakete u mjesecu nakon toga, ali zemlja i dalje prkosi međunarodnom pritisku dodatnim aktivnostima u okviru nuklearnog i raketnog programa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene