Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja ispalila je rano ujutro u subotu 30 raketa kratkog dometa sa istočne obale Korejskog poluotoka u more, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap pozivajući se na južnokorejsku vojsku.


Rakete, za koje se vjeruje da su stare sovjetske rakete koje Sjeverna Koreja ima od 1960-ih, letjele su 60 kilometara prije nego što su pale u more, javlja Yonhap.

Vezani članci Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ" Kim Jong Un Više eksplozija u Sjevernoj Koreji? Svjetski mediji pišu da je poginulo 15 ljudi

Prije šest dana Sjeverna Koreja ispalila je 25 raketa kratkog dometa.

Južna Koreja vjeruje da je lansiranje raketa kratkog dometa prosvjed Sjeverne Koreje protiv vojnih vježbi koje trenutno zajedno provode Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Sjeverna Koreje je osudila zajedničke vojne vježbe kao pripremu za rat, dok su Seul i Washington kazali da su vježbe defanzivne prirode.

Početkom prošle godine, Sjeverna Koreja provela je treći test nuklearnog oružja, nakon što je 2012. uspješno lansirala dalekometnu raketu. Oboje je zabranjeno sankcijama UN-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook