Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stare sovjetske rakete

Sjeverna Koreja ispalila rakete kratkog dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja ispalila je rano ujutro u subotu 30 raketa kratkog dometa sa istočne obale Korejskog poluotoka u more, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap pozivajući se na južnokorejsku vojsku.

Rakete, za koje se vjeruje da su stare sovjetske rakete koje Sjeverna Koreja ima od 1960-ih, letjele su 60 kilometara prije nego što su pale u more, javlja Yonhap.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Prije šest dana Sjeverna Koreja ispalila je 25 raketa kratkog dometa.

Južna Koreja vjeruje da je lansiranje raketa kratkog dometa prosvjed Sjeverne Koreje protiv vojnih vježbi koje trenutno zajedno provode Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države.

Sjeverna Koreje je osudila zajedničke vojne vježbe kao pripremu za rat, dok su Seul i Washington kazali da su vježbe defanzivne prirode.

Početkom prošle godine, Sjeverna Koreja provela je treći test nuklearnog oružja, nakon što je 2012. uspješno lansirala dalekometnu raketu. Oboje je zabranjeno sankcijama UN-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene