Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeziva tajna

NE ŽELITE ZNATI Postoji razlog zašto su sjedišta u autobusima šarena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedišta su ponekad toliko prljava da mogu lako izazvati alergiju ili prenijeti prehladu.

Svakodnevno nam znanstvenici otkrivaju sve o prljavštini u kojoj nesvjesno živimo, a koja se ne vidi uvijek golim okom. Šokiramo se i kad saznamo da je nakon vožnje javnim prijevozom naš dlan pod mikroskopom pravi raj za bakterije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Cijene parkirnih mjesta i garaža u Zagrebu brutalno rastu: Iznosi graniče sa zdravim razumom Novi stari tramvaj na zagrebačkim ulicama Uskoro njih još 10 FOTO/VIDEO Novost na ulicama Zagreba - krenuo prvi njemački tramvaj: "Komotan je, siguran, udoban, klizi po tračnicama, vidjet ćete"

No, jeste li se ikada stvarno zapitali što sve krije sjedište u autobusu kojim se svaki dan vozite? Ili još bolje, kada ste zadnji put vidjeli sjedište koje je jedne, tamne boje, a ne vječito šarenog uzorka?

Poljupcem od 10 sekundi prenosi se 80 milijuna bakterija

To je naime tako jer se na šarenim sjedištima prljavština dobro ne vidi, ili se ne vidi uopće. Sjedišta su ponekad toliko prljava da mogu lako izazvati alergiju ili prenijeti prehladu.

Zbog toga je najpametnije ipak ne ispuštati na njih vrećice s namirnicama i dobro oprati ruke po povratku kući. 'Junaci' iz klipa objavljenom na YouTubeu pokušali su i prikazati koliko su sjedišta u autobusima javnog prijevoza 'čista'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene