Obavijesti Video Pretražite Navigacija
200.000 izbjeglica

Sirijski pobunjenici koje podržava Turska zauzeli središte grada Ras al Aina

Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP)
Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Pobunjenici koje Turska koristi kao kopnene snage u borbama protiv Kurda zauzeli su središte pograničnog grada Ras Al Aina. Unatoč pritisicima SAD-a, Erdogan nastavlja s operacijama. U četiri dana sukoba poginulo je oko 100 ljudi.

"Sirijski pobunjenici koje podržava Turska zauzeli su u subotu, četvrtog dana turske ofenzive, središte sirijskog pograničnog grada Ras al Aina", izjavio je turski vojni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima Slika nije dostupna Nova opasnost Turska upozorava da 'nije daleko' od rata

"Narodna vojska (sirijski pobunjenici) zauzela je jutros središte grada. U stambenim četvrtima se provode provjere i pregledi", kazao je dužnosnik.

Turske snage su tijekom noći pojačale bombardiranje Ras al Aina, a tursko topništvo je pucalo i po položajima američke vojske. Sirijski pobunjenici koje Turska koristi kao kopnene snage u borbama protiv Kurda, objavili su da su također presjekli cestu koja povezuje Ras al Ain i grad Tel Abayad te da su od početka operacije zauzeli 18 sela.

SAD je u petak pojačao pritisak na Tursku kako bi je nagovorio da obustavi ofenzivu poručivši da Ankara "nanosi veliku štetu" i mogla bi biti suočena s potencijalno razornim sankcijama.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan kazao je da Turska neće prekinuti operaciju "što god tko rekao".

Prema raspoloživim podacima do sada je u operaciji oko 100 ljudi izgubilo život a oko 200.000 pobjeglo je iz svojih domova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene