Pobunjenici koje Turska koristi kao kopnene snage u borbama protiv Kurda zauzeli su središte pograničnog grada Ras Al Aina. Unatoč pritisicima SAD-a, Erdogan nastavlja s operacijama. U četiri dana sukoba poginulo je oko 100 ljudi.

Galerija


"Sirijski pobunjenici koje podržava Turska zauzeli su u subotu, četvrtog dana turske ofenzive, središte sirijskog pograničnog grada Ras al Aina", izjavio je turski vojni dužnosnik.

Vezani članci Sirijska djevojčica koja se smijala bombama Video zbog kojeg ćete pustiti suzu: Djevojčica koju je otac učio da se smije dok oko njih padaju bombe sada je na sigurnom Borba u Siriji - 3 Rizik od eskalacije u Siriji "rast će iz sata u sat": Turska prijeti odmazdom zbog smrti vojnika

"Narodna vojska (sirijski pobunjenici) zauzela je jutros središte grada. U stambenim četvrtima se provode provjere i pregledi", kazao je dužnosnik.

Turske snage su tijekom noći pojačale bombardiranje Ras al Aina, a tursko topništvo je pucalo i po položajima američke vojske. Sirijski pobunjenici koje Turska koristi kao kopnene snage u borbama protiv Kurda, objavili su da su također presjekli cestu koja povezuje Ras al Ain i grad Tel Abayad te da su od početka operacije zauzeli 18 sela.

SAD je u petak pojačao pritisak na Tursku kako bi je nagovorio da obustavi ofenzivu poručivši da Ankara "nanosi veliku štetu" i mogla bi biti suočena s potencijalno razornim sankcijama.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan kazao je da Turska neće prekinuti operaciju "što god tko rekao".

Prema raspoloživim podacima do sada je u operaciji oko 100 ljudi izgubilo život a oko 200.000 pobjeglo je iz svojih domova. (Hina)