Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poginula dva vojnika

Erdogan objavio da su Kurdi srušili turski vojni helikopter: "Te stvari će se događati, mi smo u ratu"

Tayyip Recep Erdogan (Foto: AFP)
Tayyip Recep Erdogan (Foto: AFP) Foto: Afp
Kurdska milicija YPG srušila je turski vojni helikopter nedaleko od sjevernog sirijskog grada Afrina, izjavio je u subotu turski predsjednik Tayyip Erdogan, a turska vojska je priopćila da su pritom poginula dva vojnika u helikopteru.

Izvori u YPG-u potvrdili su rušenje helikoptera.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

"Jedan od naših helikoptera nedavno je srušen", rekao je Tayyip Erdogan članovima svoje Stranke AK (AKP) u Istanbulu. "Te stvari će se događati, mi smo u ratu... Mi možemo izgubiti helikopter, ali oni će za to platiti".

Turska vojska nije prezicirala uzrok pada helikoptera u priopćenju u kojemu navodi da su pritom poginula dva vojnika i da je istraga u tijeku.

Ankara je pokrenula zračnu i kopnenu ofenzivu prošli mjesec protiv kurdskih boraca u sirijskoj regiji Afrinu, otvorivši ovu frontu u ratu u Siriji.

Srušeni helikopter prvi je službeno potvrđen gubitak jedne turske letjelice nad Sirijom od početka građanskog rata u toj zemlji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene