Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetost i dalje postoji

Sirijska pobunjenička skupina: Rat nije zaustavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džaiš al-Islam, jedna od vodećih sirijskih pobunjeničkih skupina optužila je noću na petak sirijsku vladu za kršenje sporazuma o prekidu vatre i rekla da primirje nije moguće sve dok "milicije i države ubijaju naš narod".

Džaiš al-Islam jedna je od najvećih pobunjeničkih skupina koja ratuje protiv predsjednika Bašara al Asada i utjecajan član sirijskog Nacionalnog oporbenog saveza.

"Naši sukobi s Asadovim bandama nisu prestali, bilo da je riječ o Guti, Homsu, Alepu te što se nas tiče rat zapravo nije stao na terenu", objavila je skupina u priopćenju.

Dužnosnik Ujedinjenih naroda rekao je u četvrtak da se prekid vatre, na snazi od subote, uglavnom poštuje, ali je krhak i krši se u pokrajinama Homs, Hama, Latakia i Damask.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

"Iznenađeni smo jer otkako je međunarodna zajednica objavila primirje Asadove snage nastavile su napade i zauzele novo područje", navodi se Dažiš al-Islam.

Prekid vatre u okolnostima u kojima "milicije i države ubijaju naš narod, protjeruje ga i okupira našu zemlju" sve to predaju čini nemogućom "nakon što je toliko mnogo krvi proliveno", dodaje pobunjenička skupina.

Ističe da je Asadova vojska osvojila novo područje na bojišnici al-Maraj blizu Damaska otkako je na snagu stupio prekid vatre. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene