Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zauzeli nekoliko sela

Sirija voljna zaustaviti zračne udare na Alepo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN-ov posrednik Staffan de Mistura rekao je da će biti zatraženo od oporbenih snaga da zaustave minobacačke i raketne napade.

Sirijska vlada je voljna prekinuti zračne udare i topničke napade na sjeverni grad Alep kako bi se vidjelo može li se održati lokalno primirje, izjavio je u utorak posrednik UN-a za Siriju.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima''

U Alepu se vode sukobi između provladinih snaga s jedne i niza pobunjeničkih skupina, uključujući Islamističke brigade i Frontu Nusra, s druge strane.

Sirijska vojska je zauzela nekoliko sela nedaleko od Alepa u sukobima čija je svrha okružiti taj grad i prekinuti linije opskrbe pobunjenicima, priopćila je jedna promatračka skupina.

UN-ov posrednik Staffan de Mistura rekao je da će biti zatraženo od oporbenih snaga da zaustave minobacačke i raketne napade.

VIDEO Nevjerojatna snimka bakice koja je napala džihadiste

'Sirijska vlada dala mi je naznake da je voljna diljem Alepa zaustaviti sva bombardiranja iz zraka... i topničko granatiranje na šest tjedana, počevši od datuma koji ćemo objaviti iz Damaska', rekao je de Mistura novinarima nakon što je brifirao Vijeće sigurnosti UN-a.

Također je rekao da će otputovati u Siriju što je prije moguće.

'Nemam iluzija, jer na temelju prošlih iskustava mogu reći da će tu misiju biti teško ostvariti', istaknuo je. 'Činjenice na terenu će pokazati može li se primirje održati...', dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene