Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međusobno se optužuju

Sirija: I režim i oporba od svijeta traže reakciju na 'upotrebu kemijskog oružja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i oporbeni pobunjenici nastavljaju sipati međusobne optužbe da su u borbama upotrijebili kemijsko naoružanje. Od međunarodne zajednice traže reakciju.

Sirijski režim i oporba u srijedu su od međunarodne zajednice u odvojenim zahtjevima zatražili intervenciju kako bi se zabranila upotreba kemijskog oružja, za što se međusobno optužuju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UN-ovo izvješće potvrdilo U kemijskom napadu u Siriji korišten je sarin, evo kako on djeluje na ljude Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga

"Pozivi europskih država i Arapske lige za naoružanjem terorističkih grupa potaknuli su ih da otiđu korak dalje te da u utorak počine prezira vrijedan zločin", stoji u poruci sirijskoga ministarstva vanjskih poslova upućenog UN-u, u kojemu se spominje "pobunjenička upotreba kemijskog oružja".

>> Sirijska Vlada optužuje: Pobunjenici koriste kemijsko oružje!

Ministarstvo je podsjetilo na zalaganje Sirije za nekorištenje kemijskog oružja, ukoliko ono postoji, protiv vlastita naroda. U priopćenju također stoji kako će se i dalje nastaviti progoniti teroristi i oni koji ih podupiru, da bi se zajamčila sigurnost naroda.

Sirija od međunarodne zajednice traži da reagira ozbiljno i oštro te da zabrani terorističkim grupama nastavak njihovih opasnih zločina protiv sirijskoga naroda.

S druge strane, oporbena koalicija, koja se bori za svrgavanje predsjednika Bašara al-Asada s vlasti, optužuje režim da nastavlja sa zločinima protiv sirijskoga naroda te zahtijeva međunarodnu istragu kao i slanje međunarodnih stručnjaka na mjesto događaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene