Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio mobilizaciju

VIDEO Sinu Putinova glasnogovornika baš se i ne ide u rat: "Morate razumjeti... Ja ću to riješiti na drugoj razini"

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskov Foto: Afp
Ruski portal piše kako je voditelj na YouTubeu nazvao sina glasnogovornika Kremlja i predstavio se kao vojnik koji ga zove na mobilizaciju.

Nakon što je Vladimir Putin jučer objavio da se u zemlju uvodi djelomična mobilizacija, na društvenim stvarima pojavio se video koji pokazuje razgovor voditelja Popularne politike, kanala na YouTubeu koji su osnovali simpatizeri Alekseja Navaljnog, i navodno sina Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja. 

Dmitrij Nizovcev nazvao je Nikolaja Peskova i predstavio se kao vojni dužnosnik koji ga želi mobilizirati, piše ruski Insider.

"Sutra u 10 morate se javiti u mobilizacijski ured", rekao mu je Nizovcev, spočitnuvši mu što sam nije nazvao broj koji mu je pisao na pozivu.

"Ovaaaj... Vi... Očito, ja neću doći sutra u 10", rekao je Peskov. Morate razumjeti... Da sam ja gospodin Peskov. I nije baš najbolje da budem tamo. Uglavnom, rješavat ću to, rješavat ću to na drugoj razini", rekao je. 

Nije htio ni da ga se upiše kao dobrovoljca.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TOTALNI RAT? Vojni analitičar o jezivoj Putinovoj prijetnji i što znači djelomična vojna mobilizacija

Pročitajte i ovo Prosvjedi protiv Rusije ANTIRATNI PROSVJED Rusi izlaze na ulice zbog djelomične mobilizacije: "Za što će majke i djeca suze liti?"

"Moram razumjeti što se događa i koja su moja prava. Da me sutra odvedu... Vjerujte, ni vama ni meni to ne treba. Nemam problema s tim da branim domovinu, ali moram razumjeti svrhu tog pojavljivanja tamo. Govorim o određenim političkim nijansama", kazao je.

O upisivanju kao dobrovoljca Peskov je rekao: "Napravit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirović kaže da moram ići tamo, ići ću. Ja nisam običan", rekao je, prenosi Insider.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene