Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema zakonu, osobe mlađe od 15 godina ne mogu dati pristanak na seks. Zbog toga je danas 24-godišnji Olivas zakonski žrtva silovanja.


Nick Olivas prije dvije godine šokirao se kao nikad u životu kada je od američke savezne države Arizone primio zahtjeva za plaćanje uzdržavanja za dijete koje je dobio kada je imao 14 godina, piše Newser.

Vezani članci Beba Regijom se širi preslatki video: Pitala djevojčicu tko je šarao po zidu, njezin je odgovor urnebesan Odsjaj na zidu Ako djeluje na mački, zašto ne bi na djetetu? Jedan tata smislio jednostavan način zabavljanja kćeri

Naime, prema zakonima ove savezne države, dijete mlađe od 15 godina ne može dati pristanak na seks. Prema tome, danas 24-godišnji Olivas zakonski je žrtva silovanja žene koja je rodila njegovu kćer.

Izazvala skandal: Učiteljica slala seksi fotografije učeniku (15)

Olivas vjeruje da ga je tada 20-godišnja djevojka iskoristila, kao i da on ne bi trebao biti odgovoran za svoje postupke jer je bio dijete. Ranije nije podnosio tužbu jer u to vrijeme nije znao koje su mu opcije, a nije znao ni za dijete.

Za uzdržavanje djeteta sada duguje oko 15 tisuća dolara, plus 10 posto troškova rođenja njegove kćeri i kamate.

Država je već uzela dio novca s njegovog bankovnog računa te mu mjesečno od plaće koju dobiva kao medicinski asistent oduzimaju 380 dolara.

FOTO Opaka učiteljica zagorčala život učenicima

Državni službenik objasnio je da mu je prioritet osigurati podršku za dijete, čak i u ovakvim slučajevima, osim ako je roditelj koji traži potporu osuđen za seksualni napad.

Iako Olivas smatra da ne bi trebao plaćati alimentaciju, spreman je nastavii s podrškom i želi biti dio života svoje kćeri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook