Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sigurnosno-informativna agencija ima podatke o bjeguncima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska Sigurnosno-informativna agencija zna gdje se nalaze haški bjegunci Ratko Mladić i Stojan Župljanin, a imaju i podatke o kretanju Radovana Karadžića, kojega štiti crkva, izjavila je za B92 ravnateljica Fonda za humanitarno pravo Srbije Nataša Kandić.

Dodala je kako su 'sve pretrage koje se vode u cilju pronalaženja haških bjegunaca obične predstave'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stabilnost u regiji Srbija agresivnom vanjskom politikom šteti kosovskim Srbima Slika nije dostupna Presuda Nataša Kandić osuđena za klevetu nekadašnjeg radikala Tomislava Nikolića

'Raspisivanje nagrade od milijun dolara za podatke o lokaciji Mladića i Karadžića je kazališna akcija', kazala je Kandić istaknuvši da je uvjerena kako u BIA postoje osobe koje su neposredno odgovorne za zaštitu Mladića.

Kandić je izjavila da postoje svjedoci koji su prije četiri mjeseca vidjeli Mladića u središtu Beograda. Svjedoci su njegovo zdravstveno stanje opisali kao loše, ustvrdivši da je u njegovoj blizini bilo i vojno vozilo s medicinskom opremom.

Prema njezinim riječima, EU nema više prostora za pritiskanje Srbije, jer je 'srpska vlada daleko od bliskosti s EU'.

Haaški tribunal traga za odbjeglim optuženicima Ratkom Mladićem, Radovanom Karadžićem, Stojanom Župljaninom i Goranom Hadžićem, a od njihova uhićenja i izručivanja tom sudu ovisi približavanje Srbije EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene