Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čovjek osuđen da je seksualno napastovao devet dječaka s poteškoćama u razvoju na sudu je rekao da je spolni odnos s djecom sveti ritual koji spada u njegova ljudska prava.


Phillip Distasio, koji je rekao da je lider crkve Svećenika Arkadskih Polja, optužen je po 74 točaka, uključujući silovanje, poticanje djece na opscenost i prodavanje droge. 

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Pijani svećenik na Istu napravio cirkus na sprovodu: "Vidjelo se da jedva stoji na nogama. Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski, rekao je da svi izgledaju kao Zorro" Uskrsno misno slavlje u katedrali sv. Stošije - 4 Uskrsno slavlje diljem Hrvatske: ''Želim sve najbolje, puno sreće zdravlja i mira, da budu u malom krugu velikih ljudi''

- Ja sam pedofil, to sam već 20 godina - rekao je na sudu u pokrajini Cuyahoga. 

- Optužen sam za silovanje zbog toga što nitko ne vjeruje da dijete može pristati na spolne odnose.

Zadaća moje crkve je da takve slučajeve izbacimo iz sudnice - rekao je Distasio pred sucem. Dodao je također da su neke od njegovih žrtava sada pripadnici njegove kongregacije.

Distasio je optužen da je silovao dva retardirana dječaka dok je za njih skrbio u njihovoj kući te za silovanje devet dječaka koji su patili od autizma u školi za djecu s posebnim potrebama u Clevelandu dok je ondje radio kao pomoćni učitelj.

Sve su žrtve osim jedne bile mlađe od 13 godina.

Tužitelji traže kaznu doživotnog zatvora bez prava na pomilovanje. Distasio je pak tijekom postupka želio otpustiti svojeg branitelja jer se nije pozivao u obrani na “vjerske slobode”.