Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čovjek osuđen da je seksualno napastovao devet dječaka s poteškoćama u razvoju na sudu je rekao da je spolni odnos s djecom sveti ritual koji spada u njegova ljudska prava.


Phillip Distasio, koji je rekao da je lider crkve Svećenika Arkadskih Polja, optužen je po 74 točaka, uključujući silovanje, poticanje djece na opscenost i prodavanje droge. 

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Vatikan izrazio "stid i tugu" zbog izvješća o pedofiliji među svećenicima: "Uzrok su propusti nadređenih biskupa" Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić: "Prigibam glavu i u ime crkve molim žrtve za oprost"

- Ja sam pedofil, to sam već 20 godina - rekao je na sudu u pokrajini Cuyahoga. 

- Optužen sam za silovanje zbog toga što nitko ne vjeruje da dijete može pristati na spolne odnose.

Zadaća moje crkve je da takve slučajeve izbacimo iz sudnice - rekao je Distasio pred sucem. Dodao je također da su neke od njegovih žrtava sada pripadnici njegove kongregacije.

Distasio je optužen da je silovao dva retardirana dječaka dok je za njih skrbio u njihovoj kući te za silovanje devet dječaka koji su patili od autizma u školi za djecu s posebnim potrebama u Clevelandu dok je ondje radio kao pomoćni učitelj.

Sve su žrtve osim jedne bile mlađe od 13 godina.

Tužitelji traže kaznu doživotnog zatvora bez prava na pomilovanje. Distasio je pak tijekom postupka želio otpustiti svojeg branitelja jer se nije pozivao u obrani na “vjerske slobode”.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju