Obavijesti Pretražite Navigacija

'Seks s djecom je dio mojih građanskih prava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek osuđen da je seksualno napastovao devet dječaka s poteškoćama u razvoju na sudu je rekao da je spolni odnos s djecom sveti ritual koji spada u njegova ljudska prava.

Phillip Distasio, koji je rekao da je lider crkve Svećenika Arkadskih Polja, optužen je po 74 točaka, uključujući silovanje, poticanje djece na opscenost i prodavanje droge. 

Pročitajte i ovo Erika Valić, predsjednica Udruge Ruka Gašenje vatre Biskupi izdali priručnike kako ne zlostavljati djecu seksualno. Udruga nezadovoljna: "To nisu stvari koje se uče sada. Ili znate što je moral ili ne znate" Zlostavljanje svećenika On ne misli da je pogriješio Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!"

- Ja sam pedofil, to sam već 20 godina - rekao je na sudu u pokrajini Cuyahoga. 

- Optužen sam za silovanje zbog toga što nitko ne vjeruje da dijete može pristati na spolne odnose.

Zadaća moje crkve je da takve slučajeve izbacimo iz sudnice - rekao je Distasio pred sucem. Dodao je također da su neke od njegovih žrtava sada pripadnici njegove kongregacije.

Distasio je optužen da je silovao dva retardirana dječaka dok je za njih skrbio u njihovoj kući te za silovanje devet dječaka koji su patili od autizma u školi za djecu s posebnim potrebama u Clevelandu dok je ondje radio kao pomoćni učitelj.

Sve su žrtve osim jedne bile mlađe od 13 godina.

Tužitelji traže kaznu doživotnog zatvora bez prava na pomilovanje. Distasio je pak tijekom postupka želio otpustiti svojeg branitelja jer se nije pozivao u obrani na “vjerske slobode”.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene