Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trzavice u Rusiji

Šef Wagnera objavio vijest koja će razbjesniti Putina

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Afp
Ruska plaćenička skupina Wagner napustit će Bahmut u istočnoj Ukrajini do srijede nakon što je pretrpjela gubitke zbog kritične nestašice streljiva.

Čelnik ruske Wagner grupe Jevgenij Prigožin kaže da će do srijede povući svoje trupe iz ukrajinskog grada Bahmuta nakon što je pretrpjela gubitke zbog kritične nestašice streljiva, piše BBC.

Njegova izjava uslijedila je nakon što je na društvenim mrežama objavio video kako hoda među tijelima mrtvih boraca, tražeći od ruskog ministra obrane još zaliha.

"Oni umiru kako biste se vi mogli kockati u svojim ormarima od sekvoje", rekao je obraćajući se Vladi.

Otkrio je krajem travnja i da je pisao ruskom ministru obrane Sergeju Šojguu tražeći ga da što prije pošalje streljivo. "Ako manjak streljiva ne bude riješen, prisiljeni smo - zato da poslije ne bježimo kukavički poput štakora - ili povući se ili poginuti", rekao je Prigožin .

Dodao je da će vjerojatno morati povući neke svoje vojnike, no to znači da će front negdje pasti. Prigožin je u ožujku ove godine na Telegramu objavio da nije u najboljim odnosima s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Pročitajte i ovo Mali arsenal oružja - 1 Ilegalno oružje Pucali iz strojnice na zabavi: Policija im pokucala na vrata i otkrila pravi arsenal

"Kako bi me natjerali da prestanem tražiti streljivo, prekinute su mi sve linije s uredima, odjelima", rekao je šef vagnerovaca te istaknuo da pomoć mora tražiti preko medija.

Borbe za istočnoukrajinski grad Bahmut traju mjesecima, s visokim ljudskim gubicima na objema stranama.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene