Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola za djevojčice

Tragedija u Londonu, automobil se zabio u školu: Poginula djevojčica, više ozlijeđenih

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Automobil se zabio u zgradu osnovne škole u Londonu. Poginula je djevojčica, a osam je osoba ozlijeđeno.

Djevojčica je poginula nakon što je automobil udario u zgradu osnovne škole u Wimbledonu, u jugozapadnom dijelu Londona.

Šestero djece i dvoje odraslih ozlijeđeno je kada je Land Rover zlatne boje udario u školu The Study Preparatory School u Camp Roadu u četvrtak prijepodne.

Vozačica je uhićena zbog sumnje da je prouzročila smrt opasnom vožnjom. Hitna medicinska pomoć pružila je liječničku pomoć nekolicini na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 17 Rakova djeca na samitu Novinari već počeli izlaziti, Plenković ih vratio: "Ovo će vam biti fora. Mislio sam da to neću javno reći..."

"Ovo su tragične vijesti i naše su misli s djevojčicinom obitelji i prijateljima i svima koji su danas pogođeni. Ostajemo na mjestu događaja i nastavljamo istragu o svim okolnostima incidenta", kazao je policijski zapovjednik Clair Kelland.

Bolnica St George's u Tootingu priopćila je da je "primila više pacijenata o kojima skrbe specijalistički klinički timovi".

Školu pohađaju djevojčice u dobi od 4 do 11 godina.

"Čekamo daljnje informacije o stanju ozlijeđenih. Vozačica se zaustavila na mjestu nesreće. Nije bilo uhićenja", navodi policija i dodaje kako nesreću ne vodi kao teroristički napad.

 

"Istraga će pokazati sve okolnosti događaja", dodali su iz policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija previše histamina Europski sustav za brzo uzbunjivanje naredio povlačenje ribe: Inspekcija provjerava ima li je kod nas, jer je dobavljač iz Hrvatske

Parkirani Land Rover je na školskom terenu, okružen plastičnim pločama i ogradama. Oko 20 vozila hitne pomoći bilo je parkirano na Camp Roadu, zajedno s dva vatrogasna i spasilačka vozila. Vatrogasci su s mjesta događaja odnosili raznu opremu za rezanje.

Brojni promatrači stajali su na rubu ograđenog dijela na vrhu ceste, uključujući zabrinute roditelje koji su se pojavljivali cijelo jutro. Kada su stigli, od njih je zatraženo da policiji prijave svoja imena i podatke. Mnogi od njih bili su zbijeni u skupine i izgledali su vrlo zabrinuto.

Pročitajte i ovo Vjeko Luetić bizarna situacija Velika akcija policije i USKOK-a: Uhićen "doktor za mito i korupciju", privedeno više osoba

Zastupnik u Wimbledonu Stephen Hammond rekao je za BBC da je dio škole u kojem se dogodila nesreća bio mjesto gdje bi bili učenici u dobi između četiri i osam godina.

"To je iznimno uznemirujuće i iznimno zabrinjavajuće", dodao je. "Dio ozlijeđenih je u kritičnom stanju", prenio je britanski medij tvrdnju zastupnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene