Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Tony Blair naišao je na veliki revolt unutar svoje Laburističke stranke kada je sedam dužnosnika njegove vlade dalo ostavku u znak prosvjeda zbog njegova odbijanja da se izjasni kada će napustiti dužnost premijera.


Pobuna je izbila unatoč snažnim naznakama viših dužnosnika da Blair planira podnijeti ostavku u roku od godinu dana i novinskom izvješću u kojem se tvrdi kako odlazi 26. srpnja.

Vezani članci Slika nije dostupna Dva turska ministra podnijela ostavke zbog korupcijske istrage Slika nije dostupna Italija: Četiri člana vlade podnijela ostavke

"Više ne vjerujem da je vaš ostanak na dužnosti u interesu stranke i zemlje", rekao je Tom Watson, koji je bio ministar za veterane u ministarstvu obrane, u pismu premijeru.

Watson je zajedno s drugim "pobunjenicima" ranije potpisao pismo u kojem se traži od Blaira da objavi datum svog odlaska.

Blair je odgovorio kako bi otpustio Watsona da nije sam podnio ostavku i upozorio je da će unutarstranačke podjele naškoditi naporima laburista da ostanu na vlasti.