Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras 22:10

Scijentološka crkva - pljačka stoljeća ili put ka sreći?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog odlučila je istražiti pozadinu priče o scijentološkoj crkvi.

Mojca iz Ljubljane za scijentologiju govori samo hvalospjeve. Pomogla joj je da živi sretnije. Johnu iz Irske, uništila je život. Jedva je pobjegao iz te organizacije.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

Sve ono što ovih dana slušamo i gledamo o Tomu Cruisu i Katie Holmes, kaže –istina je! Počinje benigno, kao tečaj samopomoći, a završi kao teži oblik kontrole uma pojedinca od stane nekolicine na vrhu ljestvice.

>> Religija koja je zaludjela slavne!

Počelo je 50-ih godina 20 stoljeća. Pisac ZF romana L.Ron Hubbard odlučio je sa svijetom podijeliti tehniku kontrole i prihvaćanja nesvjesnog dijela ljudskog uma. Iz tehnike nazvane dijanetika razvila se scijentologija - spoj religije i znanosti.

Milijuni sljedbenika u svijetu. I milijuni prijepora. Oni sami za sebe kažu da su žrtve zavjere farmaceutskih korporacija, drugi za njih tvrde – upravo su scijentolozi korporacija, a ne crkva, kojoj je jedini cilj profit. U Njemačkoj i Belgiji više od desetljeća traju istrage, a u Francuskoj je podignuta tužba protiv scijentološke zajednice u kojoj je prozivaju kriminalnom organizacijom.

Više o ovoj temi, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:15!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene