Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekipa Provjerenog odlučila je istražiti pozadinu priče o scijentološkoj crkvi.


Mojca iz Ljubljane za scijentologiju govori samo hvalospjeve. Pomogla joj je da živi sretnije. Johnu iz Irske, uništila je život. Jedva je pobjegao iz te organizacije.

Vezani članci Provjereno: Napuštena tvornica - 3 "Ako nije opasno vi popijte": Mučne priče mještana zbog otrovnog materijala koji stoji uz napuštenu tvornicu Neočišćena troska zagorčava život stanovnicima Dugog Rata - 5 Provjereno istražuje crnu točku Jadrana: Mještani kažu da nema obitelji bez oboljelih od raka, svi strahuju zbog neočišćene troske

Sve ono što ovih dana slušamo i gledamo o Tomu Cruisu i Katie Holmes, kaže –istina je! Počinje benigno, kao tečaj samopomoći, a završi kao teži oblik kontrole uma pojedinca od stane nekolicine na vrhu ljestvice.

>> Religija koja je zaludjela slavne!

Počelo je 50-ih godina 20 stoljeća. Pisac ZF romana L.Ron Hubbard odlučio je sa svijetom podijeliti tehniku kontrole i prihvaćanja nesvjesnog dijela ljudskog uma. Iz tehnike nazvane dijanetika razvila se scijentologija - spoj religije i znanosti.

Milijuni sljedbenika u svijetu. I milijuni prijepora. Oni sami za sebe kažu da su žrtve zavjere farmaceutskih korporacija, drugi za njih tvrde – upravo su scijentolozi korporacija, a ne crkva, kojoj je jedini cilj profit. U Njemačkoj i Belgiji više od desetljeća traju istrage, a u Francuskoj je podignuta tužba protiv scijentološke zajednice u kojoj je prozivaju kriminalnom organizacijom.

Više o ovoj temi, pogledajte večeras u Provjerenom u 22:15!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.