Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Scheffer: KFOR jamči sigurnost za sve građane Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer izjavio je danas nakon proglašenja neovisnosti Kosova da će snage KFOR-a i dalje jamčiti sigurnost za sve građane Kosova te pozvao sve strane na maksimalnu suzdržanost.

"KFOR će nastaviti ispunjavati svoju dužnost da pruža sigurno okružje na teritoriju Kosova u skladu s rezolucijom UN-a 1244, osim ako Vijeće sigurnosti ne odluči drukčije. KFOR će nastaviti jamčiti sigurnost za sve građane Kosova, za većinu i manjinu, na nepristran način kao što je i do sada bio slučaj", stoji u Schefferovoj izjavi objavljenoj nakon što je kosovski parlament proglasio neovisnost.

Pročitajte i ovo Mario Banožić, ministar obrane Nema povlačenja Što je s hrvatskim vojnicima na Kosovu? Banožić otkrio ima li među ozlijeđenima u KFOR-u i Hrvata Neredi na Kosovu Ne staju napetosti Ispred općinske zgrade na Kosovu okupili se Srbi nasuprot vojnicima iz SAD-a, Italije, Poljske: Dodik osudio napad na "goloruki narod"

NATO na Kosovu ima raspoređenih oko 16 tisuća vojnika, a Scheffer ističe da taj broj vojnika kao ni zapovjedni lanac nije promijenjen današnjim događajem.

Scheffer je upozorio da će "tijekom ovog osjetljivog razdoblja, KFOR odlučno i brzo odgovoriti svakome tko bi mogao pokušati pribjeći nasilju na Kosovu".

Sutra će se u Bruxellesu sastati Sjevernotlantsko vijeće kako bi razmotrilo situaciju, najavio je glavni tajnik Saveza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene