Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kompromisa

"To nije bio ozbiljan pokušaj dogovora o miru": Ukrajina odgovorila na Putinove uvjete za pregovore

Mihajlo Podoljak
Mihajlo Podoljak Foto: Afp
Savjetnik ukrajinskog predsjednika, Mihajlo Podoljak, otkrio je kako Ukrajina neće pristati na uvjete koje je iznio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika odbacio je "mirovni prijedlog“ koji je u petak iznio ruski predsjednik Vladimir Putin, rekavši da to nije bio ozbiljan pokušaj dogovora o miru i da nema značaja za pregovore.

Mihajlo Podoljak rekao je Reutersu preko Zooma da "ne postoji mogućnost za kompromis“ između Putinove izjave i uvjeta Ukrajine za završetak rata koji je pokrenula Rusija.

Pročitajte i ovo Jens Stoltenberg Zajednička pomoć Zemlje NATO-a dogovaraju potporu Ukrajini, imaju novi plan: "Procjenjuje se na 40 milijardi eura godišnje..."

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u petak da će Rusija prekinuti vatru i pristupiti mirovnim pregovorima ako Ukrajina odustane od svojih ambicija da postane dio NATO-a i povuče svoje snage iz četiri ukrajinske regije na koje Moskva polaže pravo.

"Uvjeti su vrlo jednostavni“, rekao je Putin, navodeći potpuno povlačenje ukrajinskih snaga sa cijelog teritorija regija Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja u istočnoj i južnoj Ukrajini.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Rat u Europi Rusi žestoko napali Kijev: Cijela Ukrajina je pod uzbunom

"Čim u Kijevu izjave da su spremni na takvu odluku i započnu stvarno povlačenje snaga iz ovih regija, i također službeno objave da odustaju od svojih planova za ulazak u NATO, s naše strane, odmah, doslovno iste minute slijedi zapovijed za prekid vatre i početak pregovora“, rekao je ruski predsjednik.

Aktualno Za nezadovoljne liječnike više nema povratka: Komori poslali ozbiljne optužbe na račun predstojnika Klinike za traumatologiju Klinika za traumatologiju - 1 Klinika za traumatologiju - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Klinika za traumatologiju - 2 Klinika za traumatologiju - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Klinika za traumatologiju - 3 Klinika za traumatologiju - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Liječnici - 1 Liječnici - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Liječnici - 2 Hrvatska Za nezadovoljne liječnike više nema povratka: Komori poslali ozbiljne optužbe na račun predstojnika Klinike za traumatologiju 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene