Obavijesti Video Pretražite Navigacija
17 Sudijaca sankcionirano

Saudijski ministar vanjskih poslova isključuje mogućnost izručenja osumnjičenika u slučaju Khashoggi

Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP)
Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Saudijski ministar vanjskih poslova u nedjelju je isključio mogućnost izručenja osumnjičenika za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, nakon što je istanbulski glavni tužitelj izdao naloge za uhićenje dvojice bivših visokih saudijskih dužnosnika.

Turski dužnosnici rekli su prošlog tjedna kako je ured tužitelja zaključio da postoji "snažna sumnja" kako su među organizatorima Khashoggijevog ubojstva početkom listopada u istanbulskom konzulatu bili Saud al-Qahtani, nekadašnji glavni pomoćnik princa Mohammeda bin Salmana, te general Ahmed al-Asiri, koji je bio na dužnosti zamjenika kontraobavještajne službe.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

"Mi ne izručujemo naše građana", kazao je na konferenciji za medije u Rijadu saudijski ministar vanjskih poslova Adel al-Jubeir na upit o nalozima za uhićenja.

Proteklog je mjeseca američko ministarstvo financija sankcioniralo 17 Saudijaca, uključujući Qahtanija, ali ne i Asirija, zbog upletenosti u Khashoggijevo ubojstvo.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene