Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sastanak Juščenko-Janukovič, na ulicama prosvjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u ponedjeljak se sastao sa svojim političkim protivnikom, premijerom Viktorom Janukovičem, u nastojanju da još jedanput pokušaju riješiti političku krizu u zemlji, a za to vrijeme je u središtu Kijeva prosvjed nastavilo nekoliko tisuća Ukrajinaca.

Nijedan od dvojice dužnosnika nakon dvosatnog razgovora nije davao izjave za novinare, izvijestio je Interfax pozivajući se na predsjednikov Ured s javnošću.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Slika nije dostupna Juščenko će razmotriti rokove održavanja izbora

Ukrajina je "upala" u političku krizu nakon raspuštanja parlamenta 2. travnja o čemu je odluku donio prozapadnjački orijentiran predsjednik Juščenko. Osporila ga je koalicijska vlada proruski orijentiranog premijera Janukoviča, koji je na ovome slučaju angažirao Ustavni sud.

U ponedjeljak je, nakon nedjeljne stanke, Sud šestoga dana nastavio s razmatranjem valjanosti predsjednikove odluke. Sudac Volodymyr Kampo, kojega smatraju bliskim predsjedniku, predložio je da se razmatranje odluke prekine, uz argument da je ona postala previše ispolitizirana. 

- Bez obzira na to kakva će biti odluka one neće omogućiti pronalazak rješenja sukoba, već će, naprotiv prouzročiti njegovo pogoršanje, smatra sudac Kampo.

Nekoliko tisuća Ukrajinaca nastavilo je prosvjede u središtu Kijeva. Jedan ih dio prosvjeduje za, a drugi protiv raspuštanja parlamenta pred zgradom Ustavnog suda. Dvije suprostavljene skupine, onu koja podupire Janukoviča i drugu koja podupire Juščenka, razdvaja metalna prepreka i policijski kordon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene