Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarkozy i Putin pronašli zajednički jezik?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy sastao se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom s kojim je, kako javljaju agencije, uspostavio prijateljski odnos, obraćajući mu se u drugom licu jednine.

I dok se ishod tog sastanka još iščekuje, Sarkozy je ruskim studentima objašnjavao vrijednosti demokracije i poželio im da 'jednog dana upoznaju vrijednost nezavisnog sudstva'.

Pročitajte i ovo Susret Donalda Trumpa i Haviera Mileija Upoznao svoju inspiraciju VIDEO Nadimak mu je Luđak, a sada je konačno upoznao svog uzora! Pogledajte srdačan susret američkog i argentinskog Trumpa: "Predsjedniče!" Aleksandar Vučić Gdje još toga ima? VIDEO Njemački političar objavio snimku iz Beograda i poručio: "Srbija sve više djeluje kao autoritarni režim"

'U mojoj zemlji svaka vlast mora podnijeti račun, nitko nije iznad zakona. Toliko je bolje živjeti u demokraciji', rekao je Sarkozy na susretu sa studentima sveučilišta Bauman.

'Ponovo ste postali veliki, budite čimbenik mira, budite
primjer...izgradite rusko demokratsko društvo i svijet će vam biti zahvalan', dodao je francuski predsjednik aludirajući na novootkrivenu moć Rusije na međunarodnoj sceni. 

Prema pisanju agencija Sarkozya će se sastati i s aktivistima za ljudska prava, no njegovi pomoćnici nisu potvrdili taj susret. Ukoliko do njega dođe, ocjenjuju analitičari, bio bi to podsjetnik koliko je Europa zabrinuta zbog stanja ljudskih prava u Rusiji. 

Dvojica su predsjednika razgovarala i o Iranu da bi Sarkozy zaključio kako 'ima dojam da su se njihova stajališta uvelike približila'.

Što se Kosova tiče, Putin nije protiv kompromisa koji bi omogućio rješavanje pitanja statusa te pokrajine uz istovremeno rješavanje pitanja koje muče kosovske Srbe, objasnio je Sarkozy.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene