Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i britanski premijer David Cameron koji su jutros stigli u Tripoli, posjetili su bolnicu u libijskom glavnom gradu i razgovarali s ranjenicima i liječnicima.


Francuski predsjednik i britanski premijer danas su odvojeno stigli u zračnu luku u Tripoliju gdje ih je dočekao šef Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Mustafa Abdel Džalil i njegov premijer Mahmud Džibril.

Zapitan o srdačnoj reakciji stanovništva pri njihovu dolasku, francuski predsjednik je rekao da su ga 'impresionirali mladi Arapi koji se okreću prema dvjema velikim zemljama zapada i zahvaljuju im, što dokazuje da sukob između Zapada i Istoka nije sudbinski'.

Sarkozy i Cameron, u pratnji svojih ministara vanjskih poslova Alaina Juppea i Williama Haguea, od zračne luke do bolnice su letjeli helikopterima, u pratnji francuskih i britanskih zračnih snaga. U bolnici su razgovarali s liječnicima i medicinskim sestrama i posjetili tri sobe s ranjenicima.

Popodne će dvojica državnika održati tiskovnu konferenciju u Tripoliju. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora Slika nije dostupna Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora