Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Samo SAD ima više milijardera od Kine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina ima više milijardera nego bilo koja druga zemlja osim Sjedinjenih Država, objavio je istraživač Rupert Hoogewerf.

Broj Kineza koji imaju više od milijarde dolara skočio je na 108, a lani ih je bilo 15, što znači da taj broj raste puno brže nego u zapadnim zemljama, rekao je Hoogewerf koji je objavio popis kineskih bogataša, 8800 najbogatijih pojedinaca u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako je njima uspjelo? NE ŽELE DA SE OVO ZNA Otkrivene tajne najvećih svjetskih bogataša Slika nije dostupna Svi ga znaju Svijet će za 25 godina dobiti prvog bilijunaša, već postoji kandidat

Prosječno bogatstvo ljudi s popisa udvostručilo se u odnosu na prošlu godinu i sada je riječ o oko 562 miljuna dolara.

Za vodeće kineske poduzetnike još ima puno prostora za rast. Kineski se poduzetnici okreću velikoj nerazvijenoj unutrašnjoj Kini koja je u i gsopodarskome smislu područje bezakonja.

Prva je na popisu 25-godišnja Yang Huiyan. Ona je od svoga oca koji se bavi nekretninama naslijedila 17,5 milijarde, kaže se u izvještaju.

Lanjska pobjednica Zhang Yin pala je na drugo mjesto iako se njezino bogatstvo utrostručilo na deset milijarda zbog jačanja vrijednosti dionica tvrtke Nine Dragons Paper (Holdings) Ltd, čijih 72 posto drži.

Zhang, najbogatija žena koja nije naslijedila imetak, sve više
povećava prednost pred zapadnim bogatašicama poput televizijske voditeljice Oprah Winphrey, utemeljiteljice e-Baya Margaret Whitman i autorice Harryja Pottera, J.K. Rowling, kaže se u izvještaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene