Corey Delaney, 16-godišnjak iz Australije, priredio je ludi tulum za koji roditelji, koji su na odmoru, naravno nisu znali. I to nije ništa neobično. No njegov je tulum malo izmaknuo kontroli.


Na ludu zabavu kod Coreyja odazvalo se više od 500 ljudi. No dio je gostiju nakon nekog vremena postalo previše 'živahno'. Zabava se s vremenom pretvorila u divljanje dijela okupljenih gostiju, na što su bijesni susjedi pozvali policiju. 

Vezani članci Majka preminule djevojčice Monstruozni zločin: Nakon smrti pretučene djevojčice majci sada prijeti do 15 godina zatvora, pogledajte za što se točno tereti Slika nije dostupna Tinejdžer koji je s prijateljima 'rasturio' susjedstvo postao zvijezda

Kada je policija stigla tinejdžeri su ih dočekali bacajući boce na njihov automobil. Na to je na 'tulum' stiglo čak 30 policajaca, helikopter i specijalni odred s psima.

Nitko nije uhićen.

Sada je Corey sada suočen s mogućom kaznom i plaćanjem odštete za sve što su njegovi gosti porazbijali u susjedstvu. Iza njih je ostala šteta od 20 tisuća australskih dolara (oko 18 tisuća američkih dolara).

Coreyjeva majka, Jo Delaney, koja je sa suprugom na odmoru u državi Queensland, kaže kako je bila užasnuta kada je čula što se dogodilo kod kuće. Corey izbjegava razgovarati s njima.

'Mi smo skladna obitelj. Ne mogu vjerovati da se dogodilo nešto takvo. Očigledno je veoma prestrašen zbog posljedica koje ga očekuju', kaže Jo.

Tulumom koji je priredio njegov sin nije oduševljen ni njezin suprug Steve.

'Uništio je povjerenje koje smo imali u njega. Sada jednostavno ne znamo što da napravimo', kaže Steve.

Policijska zapovjednica države Victoria Christine Nixon kaže kako će biti veoma teško dokazati tko je što razbio te tko je sudjelovao u divljanju.

Zato postoji mogućnost da odšteta bude zatražena od Coreyja jer je on organizirao zabavu. 

'Mora naučiti lekciju', kaže Nixon.

Corey je za medije izjavio kako ne žali zbog tuluma koji je priredio, jer je bio dobar. Kaže kako zna da gosti koje je on pozvao nisu sudjelovali u uništavanju susjedstva.

Kada su ga novinari pitali bi li ponovio takvo nešto, odgovorio je kako će ovaj vikend ponovno organizirati zabavu, ako se njegovi roditelji u međuvremenu ne vrate s odmora.