Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saddam treći put izbačen iz sudnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac koji vodi proces protiv Saddama Huseina danas je počeo saslušanje oštrim upozorenjem nekadašnjem iračkom diktatoru da se počne pristojno ponašati ili će ga ponovno izbaciti iz sudnice. No, bivši irački čelnik oglušio se na upozorenje i ponovno je izbačen iz sudnice.

Nakon što nekoliko puta nije uspio ušutkati Sadama, sudac Mohammed Al-Ureybi ga je podsjetio: "Vi ste optuženi, a ja sudac."

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Kad su i drugi optuženici počeli prosvjedovati sudac ih je opomenuo: "Svi ušutite, neka nitko ne govori...sud je upravo odlučio izbaciti Saddama Huseina iz sudnice."

Saddam je iz sudnice izbačen i jučer te tijekom prethodne rasprave održane prošli tjedan nakon što je prosvjedovao jer je vlada odlučila otpustiti Al-Ureybijeva prethodnika koji je izjavio kako bivši irački čelnik "nije diktator".

Sadam i još šestorica optuženi su i prijeti im smrt vješanjem zbog genocida nad 180 tisuća kurdskih seljaka, od kojih su mnogi ubijeni otrovnim plinom.

Svi branitelji napustili su suđenje kad je dosadašnji sudac
smijenjen, ali sud je optuženima odredio druge.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene