Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslijedio tajni video?

SAD: Uhićen analitičar obavještajnih podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki analitičar obavještajnih podataka, Bradley Manning, uhićen je zbog sumnje da je ustupio tajni video napada, kao i dokumenetaciju jednoj zviždačkoj stranici.

22-godišnji Manning iz Marylanda bit će zadržan u pritvoru dok traje istraga. Objavljena snimka prikazuje američke vojnike kako ubijaju civile u Bagdadu 2007, prenosi BBC. U tom je napadu ubijeno otprilike 12 ljudi. Stranica WikiLeaks, koja je taj video objavila, nije potvrdila da im je Manning ustupio snimku. Rekli su samo da je to snimka s kamera s američkih helikoptera. Inače, WikiLeaks je stranica koja vodi kampanju za slobodu informacija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Sumorna analiza Što je Putin htio reći? Analitičar ne sumnja: "Za njega je ovo početak trećeg svjetskog rata" Slika nije dostupna Američka vojska uhitila sina šijitskog vođe

Bivši haker, Adrian Lamo, rekao je da mu se Manning 'pohvalio' za davanje snimke s helikoptera Wikileaksu. Lamo tvrdi da je Manning dao još jednu snimku koja prikazuje zračni napad u Afganistanu prošle godine. Pentagon nije potvrdio autentičnost snimke, a američka vojska tvrdi da su helikopteri sudjelovali u borbenim operacijama protiv neprijateljskih snaga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene