Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedavno premlaćivanje tinejdžera bijelca u školskom autobusu od strane dvojice afroameričkih tinejdžera, dobilo je novu dimenziju u tamošnjoj javnosti, a za nju je zaslužan konzervativni radijski voditelj Rush Limbaugh, pozivajući na segregirane autobuse.


Limbaugh je u svojem komentaru čak otišao toliko daleko, da je incident okarakterizirao kao dokaz Obaminog širenja rasizma protiv bijelaca u SAD-u. Iako je policija izvijestila, uz jednog od svjedoka, kako se nije radilo o napadu zbog rasne pripadnosti, već zbog činjenice da je učenik odabrao sjesti na 'krivo' mjesto, Limbaugh je ostao pri svojem mišljenju.

Vezani članci Autobus, ilustracija - 2 Djeca ne znaju kako će do škole, a vozači će ostati bez posla: "Ako se ovo ne riješi, zatvorit će se linije po cijeloj Hrvatskoj" Slika nije dostupna Eskalacija prosvjeda: Bijesni Amerikanci napadaju policiju i pljačkaju trgovine

Nakon što je primio poziv slušatelja, koji je ustvrdio kako se njemu čini da se radi o incidentu na rasnoj osnovi, Limbaugh je ocijenio kako je slušatelj u krivu. 'Mislim da je slušatelj u krivu. ne samo da se radilo o rasizmu, već o opravdanom rasizmu. Mislim, to je lekcija koju nas uče ovih dana. Dječak nije niti trebao biti u tom autobusu. Trebamo segregirane autobuse, jer se radi o očitoj invaziji prostora. To je Obamina Amerika', rekao je Limbaugh.

Homoseksualizam izjednačio s rasizmom

'Ako je homoseksualnost kod ljudi u redu samo zato što je urođena, zašto to ne bi bio i rasizam, koji je urođen kod ljudi? Žao mi je, ali moj um tako funkcionira', zaključio je Limbaugh, objašnjavajući javnosti način na koji razmišlja. Ipak, njegova vizija tinejdžerskog sukoba u autobusu, nije mišljenje većine Amerikanaca, a mnogi njegovi novinarski kolege iz drugih američkih medija, nadaju se kako njegov komentar nije bio ozbiljan, već samo senzacionalistički nastrojen.