Kao dio bizarnog reality showa, jedna crnačka francuska obitelj pristala je na makeover kako bi postali - bijelci!


Reality show zove se 'U koži crnaca', a emitira se na francuskoj televiziji, piše Emirates 24/7.  Redateljica Christine Cauquelin objasnila je kako ovo nije rasistički projekt.

Vezani članci Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjedi u Francuskoj protiv policijskog nasilja, prosvjednici kamenjem i pirotehnikom napali policajce Policija u Švicarskoj, ilustracija Balans između blagdanskog slavlja i strogoće: Četiri velike europske zemlje uvele nove mjere uoči Božića

'Francuska nije rasistička zemlja po pitanju segregacije, nego po pitanju ponašanja koje podiže tenzije', objasnila je Cauquelin. Rekla je kako je na ideju došla jer je željela pokazati kako se ljude drugačije tretira upravo zbog boje kože.

>>Švedski političar: Crnci jedu banane i siluju žene

Tako je u reality showu sudjelovala i obitelj bijelaca, koji su 'postali' crnci. Obje obitelji su nakon makeovera izgledali potpuno neprepoznatljivo.

Romuald Berland, njegova žena Kitty i njihova kći Audrey 'pretvorili' su se u bijelce, a Jonathan Richer, Stephanie i njihov sin Romuald u crnce.

Nakon što su obitelji odabrane za sudjelovanje u showu, tim stručnjaka 6 mjeseci je razvijalo pigmente i perike, a 2 i pol mjeseca testirali su materijal. Promjena boje kože trajala je nekoliko sati, no nakon cjelokupne preobrazbe rezultati su bili šokantni. Obitelji su bile neprepoznatljive, ali istovremeno i prirodno, kao da su to njihove prirodne boje kože.

Pogledajte video:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook