Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

28-godišnjak iz Californije koji se pridružio al Qaedi i pojavio se na propagandnim video snimcima za tu terorističku organizaciju postao je u srijedu prvi Amerkinaca optužen za izdaju od Drugog svjetskog rata.


Adam Gadahn,  za kojega se vjeruje da je u ili u blizini Pakistana i nije u američkom pritvoru, optužen je u okrugu Orange za izdaju, za što može biti osuđen na smrt, te za materijalnu potporu terorističkoj skupini.

Vezani članci Kokain, ilustracija (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Nigerijac i Amerikanac krijumčarili kokain visoke kakvoće u Hrvatsku iz Malija, "pali" s kilogramom čistog Ilustracija (Foto: AFP) 27 osoba poginulo u borbama vojnika i džihadista al Qaede

Gadahn je "svjesno pripadao neprijatelju Sjedinjenih Država, naime, al Qaedi, i pružao al Qaedi pomoć i potporu ...s namjerom da izda Sjedinjene Države", stoji u optužnici.

Temeljem optužnice FBI ga je stavio na popis najtraženijih terorista i ponudio 1 milijun dolara nagrade za informaciju koja bi vodila njegovu uhićenju ili osudi.

Vjeruje se da je Gadahn boravio u al Qaedinim logorima za obuku u Pakistanu kao jedan od njezinih prevoditelja. Poznat je pod svojim ratnim imenom Azzam al-Amriki ili "Azzam Amerikanac".