Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Prva optužba za izdaju od 2. svjetskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
28-godišnjak iz Californije koji se pridružio al Qaedi i pojavio se na propagandnim video snimcima za tu terorističku organizaciju postao je u srijedu prvi Amerkinaca optužen za izdaju od Drugog svjetskog rata.

Adam Gadahn,  za kojega se vjeruje da je u ili u blizini Pakistana i nije u američkom pritvoru, optužen je u okrugu Orange za izdaju, za što može biti osuđen na smrt, te za materijalnu potporu terorističkoj skupini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Talibani potvrdili napad Ubijen vođa Al-Qaide? SAD proveo protuterorističku akciju: "Operacija je bila uspješna i nije uzrokovala civilne žrtve" Slika nije dostupna Obitelj tvrdi da je nevin Ruski znanstvenik optužen za izdaju umro dva dana nakon uhićenja

Gadahn je "svjesno pripadao neprijatelju Sjedinjenih Država, naime, al Qaedi, i pružao al Qaedi pomoć i potporu ...s namjerom da izda Sjedinjene Države", stoji u optužnici.

Temeljem optužnice FBI ga je stavio na popis najtraženijih terorista i ponudio 1 milijun dolara nagrade za informaciju koja bi vodila njegovu uhićenju ili osudi.

Vjeruje se da je Gadahn boravio u al Qaedinim logorima za obuku u Pakistanu kao jedan od njezinih prevoditelja. Poznat je pod svojim ratnim imenom Azzam al-Amriki ili "Azzam Amerikanac".


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene